BIFF 2020
Internasjonal dokumentar

Food Evolution

ORIGINALTITTEL:
Food Evolution
USA/ 2016/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Raoul Adamchak, Charles Benbrook, Karl Haro von Mogel
REGI:
Scott Hamilton Kennedy
MANUS:
Scott Hamilton Kennedy, Trace Sheehan
FOTO:
Larkin Donley
PRODUSENT:
Scott Hamilton Kennedy, Trace Sheehan
TEMA:
Gulluglen
Fremtiden er genmanipulert

Genmanipulert mat har et dårlig rykte – og ikke uten grunn. For det første er det bare sunt å være skeptisk til tanken på at kommersielle aktører skal begynne å tukle med grønnsaker som mennesker har spist i tusenvis av år, på cellenivå. For det andre har jordbruksgiganten Monsanto aktivt brukt genmanipulering for å sikre seg kontroll over markedet og dermed høyere inntekter. Utgangspunktet for dokumentarfilmen FOOD EVOLUTION er imidlertid at det ikke finnes noen vitenskapelig basis for at genmanipulering er galt i seg selv – og hvis menneskeheten skal ha noe håp om å unngå sultkatastrofer i fremtiden, har vi rett og slett ikke noe annet valg.

Slike argumenter faller i dårlig jord hos mennesker som sverger til et økologisk kosthold, og FOOD EVOLUTION går vitenskapelig til verks for å punktere myter om genmanipulert mat. Med fortellerstemme supplert av selveste Neil deGrasse Tyson er dette en nøktern og faktabasert film som ser genmanipulering i lys av menneskehetens flere tusen år lange landbrukstradisjoner.

 

FOOD EVOLUTION åpner Gullugle-programmet onsdag 27. september kl 19:15. Ordinært billettsalg. Følg med på Facebook-eventet her.

Scott Hamilton Kennedy

Scott Hamilton Kennedy (USA, 1965) Filmografi: FAME HIGH (2012), THE GARDEN (2008), OT: OUR TOWN (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: