BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Schumann's Bar Talks

ORIGINALTITTEL:
Schumanns Bargespräche
Tyskland/ 2017/ 1 t. 42 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk/fransk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Charles Schumann
REGI:
Marieke Schroeder
MANUS:
Marieke Schroeder
FOTO:
Niv Abootalebi
PRODUSENT:
Marieke Schroeder
En drink om dagen er bra for magen

Charles Schumann er mannen bak Schumann's Bar, en institusjon i München, og en av byens mest elskede barer. Schumann kan se tilbake på et langt liv dedikert til å spre drikkeglede og forene mennesker over en øl, men etter å ha drevet sin egen bar siden 1982 har han nå fått reisefeber og bestemt seg for å vandre jorda på kryss og tvers for å utforske barkulturens hemmeligheter. Fra Tokyo til Paris og New York til Havanna vil den nysgjerrige 75-åringen definere kombinasjonen av steder, drikke og mennesker som gjør et vannhull unikt.

SCHUMANN'S BAR TALKS er ikke bare en odyssé gjennom vakre og trivelige barer, men også en hyllest til menneskene som legger sin sjel i å drive dem. Filmen gir oss et møte med mennesker som brenner for å drive bar, og gjennom Schumanns samtaler med bartendere og andre i bransjen, oppdager vi at hver bar er sitt lille univers. Klientellet skifter kanskje fra dag til dag, men ildsjelene bak baren gir stedet liv, og denne dokumentaren inviterer deg inn i kinomørket for å ta en drink med dem.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Marieke Schroeder

Marieke Schroeder (Tyskland, 1970) Filmografi: RICHARD STRAUS - SKIZZE EINE LEBENS (2014), SCHILLER UND DIE MUSIK (2009), SOPHIE SCHOLL - ALLEN GEWALTEN ZUM TROTZ? (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: