BIFF 2020
Førpremiere

The Killing of a Sacred Deer

ORIGINALTITTEL:
The Killing of a Sacred Deer
USA/ 2017/ 2 t. 1 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan, Alicia Silverstone
REGI:
Yorgos Lanthimos
MANUS:
Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos
FOTO:
Thimios Bakatakis
PRODUSENT:
Ed Guiney, Yorgos Lanthimos, Andrew Lowe
Fra regissøren av THE LOBSTER

Stephen Murphy (Colin Farrell) er en fremgangsrik kirurg som later til å ha alt: Kona Anna (Nicole Kidman) er vakker og dyktig, barna Kim og Bob er veloppdragne og hengivne, og familiens hus er overdådig, men utsøkt smakfullt. Når Stephen begynner å tilbringe stadig mer tid med tenåringen Matthew, og barna rammes av en mystisk sykdom som legene verken kan forklare eller behandle, begynner imidlertid livet hans å kollapse. Og for å redde seg selv blir Stephen nødt til å foreta et umenneskelig valg.

Med THE KILLING OF A SACRED DEER har Yorgos Lanthimos laget en indirekte oppfølger til THE LOBSTER, for også her møter vi Colin Farrell i en underlig flat og uttrykksløs rolle, i en verden som på overflaten ligner vår egen, men som stadig avslører bisarre og fascinerende sider. Lanthimos’ nye film er en snedig, dyster og forstyrrende psykologisk thriller som langsomt og metodisk konstruerer en felle verken rollefigurene eller publikum er i stand til å unnslippe.

 

THE KILLING OF A SACRED DEER blir årets avslutningsfilm, som er en av tre hovedvisninger under BIFF sammen med åpningsfilm og centerpiece.

Yorgos Lanthimos

Yorgos Lanthimos (Hellas, 1973) Filmer i utvalg: THE LOBSTER (2015), DOGTOOTH (2009), ALPS (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: