BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Novitiate

ORIGINALTITTEL:
Novitiate
USA/ /
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Margaret Qualley, Melissa Leo, Julianne Nicholson, Dianna Agron, Rebecca Dayan, Morgan Saylor, Liana Liberato, Maddie Hasson, Ashley Bell, Eline Powell, Denis O'Hare, Chris Zylka
REGI:
Margaret Betts
TEMA:
LHBTQ
Søstre i ånden

Margaret Betts' kritikerroste debutfilm NOVITIATE åpner med et utradisjonelt ungdomsopprør. I 1950-tallets Tennessee sjokkerer nemlig hovedpersonen Cathleen sin ateistiske mor ved å erklære at hun har til hensikt å bli nonne. Og som sagt så gjort: Cathleen slutter seg til et konservativt katolsk kloster under ledelse av en nådeløs abbedisse (spilt av en strålende Melissa Leo), og filmen skildrer livet hennes bak klostermurene gjennom et tiår preget av store personlige og teologiske omveltninger.

NOVITIATE er en utforskning av de forskjellige formene menneskets mest basale drifter og behov kan ta, og på tross av den kyske innpakningen, er dette når alt kommer til alt et presist og observant portrett av en ung kvinne som leter etter kjærlighet. Med sin finstemte skildring av klosterlivet og en strålende rolletolkning fra det unge stjerneskuddet Margaret Qualley, er dette et klokt og gjenkjennelig drama om jakten på identitet, tilhørighet og meningen med livet.

Margaret Betts

Margaret Betts (USA) NOVITIATE er hennes første helaftens film.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: