BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

If I Think of Germany at Night

ORIGINALTITTEL:
Denk ich an Deutschland in der Nacht
Tyskland/ 2017/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ricardo Villalobos, Roman Flügel, Sonja Moonear, Ata Moufang, David Moufang
REGI:
Romuald Karmakar
FOTO:
Frank Griebe, Dirk Lütter
PRODUSENT:
Andro Steinborn
TEMA:
Musikk
En kontemplativ dokumentar om tysk techno

I denne kritikerroste dokumentaren om Tysklands vitale og innflytelsesrike technoscene lar regissør Romuald Karmakar dj-ene og produsentene Ricardo Villalobos, Roman Flügel, Sonja Moonear, Ata og David Moufang reflektere rundt sin kunstneriske praksis, og demonstrere hvordan de arbeider. Karmakar bruker disse intervjuene til å skildre utviklingen innen elektronisk dansemusikk i løpet av de siste tredve årene, og ved hjelp av besøk i studioer og bak platespillere får publikum et innblikk i hvordan dj-ene jobber for å skape liv på dansegulvet og bygge opp stemningen over en lang kveld.

I motsetning til musikken den handler om er IF I THINK OF GERMANY AT NIGHT en utpreget rolig og ettertenksom film, som lar sine intervjuobjekter resonnere fritt rundt sin virksomhet som dj-er og komponister. Der mange dokumentarer om elektronisk musikk faller for fristelsen å la musikken styre klipperytmen og formspråket, er dette en film som tar dj-er på alvor som musikere og kunstnere.

Romuald Karmakar

Romuald Karmakar (Tyskland, 1965) Filmer i utvalg: ATTACK ON DEMOCRACY: AN INTERVENTION (2012), VILLALOBOS (2009), BETWEEN THE DEVIL AND THE WIDE BLUE SEA (2005), MANILA (2000), DER TOTMACHER (1995)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: