BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse

Bønn

ORIGINALTITTEL:
Bønn
Norge/ 2017/ 42 min.
REGI:
Lars Petter Gallefoss
MANUS:
Lars Petter Gallefoss
FOTO:
Anders Hereid, Vegard Dale Bergheim
PRODUSENT:
Ida Kleppe
Folk flest ber

Årets store religionsfilm er signert bergenseren som vant Gullruten med serien «Flukt». BØNN er en helt spesiell reise inn i troens verden og en hyllest til likheter og mangfold mellom mennesker i bønn. Den visuelt vakre dokumentaren inneholder opptak filmet i både Jerusalem og India – men først og fremst i forskjellige trossamfunn på Vestlandet – og rekker innom alle verdensreligionene og enda litt til. Ritualene er ikke så ulike som mange liker å tro.

BØNN er en unik og meditativ reise i religioner, men aller mest er den en utforskning av hvordan mennesker snakker til sin lyttende, allestedsværende Gud. Ved å være til stede i bønn på steder de fleste av oss ikke har tilgang til, har regissør Lars Petter Gallefoss skapt en universell fortelling om det som ligger til grunn for all religion. Helt uten dialog eller forklaring, mestrer BØNN mantraet om å «Show, don't tell» – uten at det går på bekostning av dens evne til å være både utfordrende og lærerik.

 

Festivalgjest: Lars Petter Gallefoss, regissør

Lars Petter Gallefoss

Lars Petter Gallefoss (Norge, 1980) har regissert flere dokumentarserier, inkludert «Flukt». BØNN er hans første dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: