BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

Samlebilde kort og kort dok

 

NORSK KORTFILMKONKURRANSE

Følgende seks filmer konkurrerer om tittelen Beste norske kortfilm 2017. Vinneren blir kunngjort på BIFFs prisseremoni, og blir tildelt en pris på 10 000 kroner.

GRANATEPLE

Granateple.jpg

10 min

Regissør: Brwa Vahabpour

Produsent: Håvard Wettland Gossé

Mina, en kurdisk åtteåring oppvokst i Norge, har blitt indirekte offer for krigen mot terror - en situasjon hun vet mer om enn de voksne aner.

MIN SØSTER

Min Søster-kopi.jpg

20 min

Regissør: Liv Joelle Barbosa Blad

Produsent: Nina Maria Barbosa Blad

Søstrene Amalie og Nora blir med moren sin til Skåne for å besøke morens venninne som nettopp har blitt enke. Dette etterlater dype spor i dem, og minner som stadig er i forandring.

NO MAN IS AN ISLAND

NOMANISANISLAND.jpg

28 min

Regissør og produsent: Ali Parandian

Etter en dag med bading og pilsing ved elva, blir Erffan, Amir og Carlos oppsøkt av en mann som kaller seg Jesus. Med seg har han et budskap om toleranse, forsoning og brorskap.

RESEPSJON

RESEPSJON-kopi.jpg

10 min

Regissør: Tove Undheim

Produsent: Ingrid Nordby

Når en svensk hotellansatt og en romkvinne finner en lommebok på et forlatt hotellrom, får de verdiene sine satt på prøve. En film om forutinntatte holdninger, og hvordan et tilfeldig møte kan utfordre disse.

VEKTLØS

VEKTLØS.jpg

24 min

Regissør: Marius Myrmel

Produsent: Ingvar Kolbjørnsen

Etter at livene til Mads og Camilla ble snudd på hodet forsøker de sammen å ta tilbake hverdagen

VILLDYR

VILLDYR.jpg

10 min

Regissør og produsent: Sverre Kvamme

Midt i den nordnorske vinteren, omgitt av en fandenivoldsk vennegjeng, blir en ung gutts impulser styrt av hans tiltrekning mot bestekompisen.


NORSK KORTDOKUMENTARKONKURRANSE


Følgende filmer konkurrerer om tittelen Beste norske kortdokumentar 2017. Vinneren blir kunngjort på BIFFs prisseremoni, og blir tildelt en pris på 10 000 kroner fra VG+
.

- DET VAR ENKLERE Å KJEMPE MOT AMERIKANERNE

Det var enklere å kjempe mot Amerikanerne.jpg

18 min

Regissør: Anders Hammer

Produsent: Laura Poitras, Aj Schnack, Charlotte Cook

Over ett år følger vi en kommandant og en propagandafilmskaper blant de sjiamuslimske militsene i Irak. De tilhører grupperinger som inntil nylig var stemplet som terrorister som kjempet mot amerikanske soldater. Nå kjemper de side om side med amerikanerne mot IS.

I DET FRI

I'm free.jpg

20 min

Regissør og produsent: Edvard Karijord, Bendik Mondal

8. oktober 2013 forsvinner Geir Karijord i Romsdalen. Dette etterlater familien hans i uvisshet - er Geir borte for alltid, eller vil han en dag komme hjem? I DET FRI er en nær historie om håp, savn og det å leve med ubesvarte spørsmål.

SKOLEN

Skolen.png

19 min

Regissør: Sunniva Sundby

Produsent: Natalya Sarch, Thomas Robsahm

Bli med tilbake til tiden da verden var på størrelse med skolegården. En reise gjennom et forlatt skolebygg der restene av tidligere elevers minner kommer til liv i korridorene.

THE LOST DREAMS OF NAOKI HAYAKAWA

The lost dreams of Naoki Hayakawa-kopi.jpg

22 min

Regissør: Ane Hjort Guttu, Daisuke Kosugi

Produsent: Elisabeth Kleppe

Art director Naoki Hayakawa jobber 16-timersdager i et kreativt, neo-totalitært reklamebyrå i Tokyo. Arbeidspresset forårsaker en blandingstilstand mellom virkelighet og fantasi hvor han opplever merkelige og fantastiske drømmer.

REKONSTRUKSJON

Reconstruction-kopi.jpg

20 min

Regissør: Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen

Produsent: Even Hafnor

En filmregissør har laget en kortfilm om familien sin i et forsøk på å komme nærmere sin far. Planen mislykkes. Han bestemmer seg for å prøve igjen.

OM NOEN ÅR ER ALT ANNERLEDES

om noen år er alt annerledes.jpg

10 min

Regissør: Julie Engaas

Produsent: Cecilie Bjørnaraa

Jeg savner natur, jord, følelsen av at sommeren varer evig, følelsen av at alt er mulig og at hele livet og verden ligger foran meg, og troen på at det kommer til å gå bra.