BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

KVINNE PÅ KRIGSSTIEN er årets åpningsfilm

kvinne pa krigsstien.jpg

 

“Jeg er henrykt over å få åpne showet med den største snakkisen fra filmfestivalen i Cannes i år. Den sorte komedien som Benedikt Erlingsson gir oss om den anarkistiske miljøaktivisten er fantastisk og vi gleder oss masse til de kommer til BIFF”, sier festivalsjef Tor Fosse.

Superheltinne i katt-og-mus-lek med islandske myndigheter

Halla, spilt av Halldóra Geirharõsdóttir lever et dobbeltliv. På dagtid er hun kordirigent og selvstendig kvinne i sin beste alder, på fritiden er hun en hemmelig, lidenskapelig miljøaktivist. Hun erklærer krig mot aluminiumindustrien som ødelegger den pittoreske islandske naturen og er forberedt på å risikere alt for å beskytte det uberørte islandske høylandet hun elsker. Helt til en foreldreløs jente uventet kommer inn i livet hennes.

Gleder seg til å komme til moderlandet

- Det er med stor glede at jeg, som islandsk filmskaper og historieforteller aksepterer invitasjonen fra det gamle moderlandet, sier regissør Benedikt Erlingsson. - Det er like viktig for meg og alle islandske filmskapere at invitasjonen kommer fra Bergen, fortsetter han, hovedstaden i Hördarland, hvor mange av våre forfedre måtte flykte fra hus og hjem. Jeg håper vi kan legge det bak oss, og ha en trivelig tid sammen på festival og nyte god historiefortelling i levende bilder.

Nominert til nordisk filmpris

Åpningsfilmen er nominert til Nordisk råds filmpris. Dette ble kunngjort i Haugesund. Erlingsson første film OM HESTER OG MENN vant prisen i 2014. Mer informasjon om de nominerte filmene og begrunnelsen finner du på nettsidene til Nordisk rådsom du finnerHER,mer om filmen finner duHER.