BIFF 2021: 20.-28. oktober

Forskningsfilm i konkurranse: Gulluglen

Gulluglen 2020.jpg

Vi fortsetter fokuset på forskningsformidling på stort lerret til et bredt publikum, og har siden 2014 samarbeidet med Universitetet i Bergen (UiB) om dette årlige programmet dedikert til sjangeren. Den beste blant et knippe solide dokumentarfilmer om forskning skal kåres av en jury av skarpe akademikere ved UiB. Vinnerfilmen blir kunngjort på BIFFs prisutdeling, og blir tildelt 25 000 kr.


Følgende filmer konkurrerer om Gulluglen 2020:

THE EDGE OF ALL WE KNOW: Fra fysikkens og filosofiens perspektiver angriper to forskergrupper et av universets største mysterier: sorte hull.

LOST IN FACE: Nevroforsker Valentin Riedl har laget en lærerik og poetisk film om ansiktsblindhet med kunstneren Carlotta i hovedrollen.

OUR OCEANS: A JOURNEY OF DISCOVERY: Bli med på et forskningstokt langs Sør-Afrikas kyst for å dokumentere det fantastiske mangfoldet av liv under og over havet, i truede økosystemer.

PICTURE A SCIENTIST: Kjønnsdiskriminerende strukturer er overalt i forskningens verden. Hva gjør dette med vitenskapen, og hvordan kan man endre det?

ROBOLOVE: Robotene kommer, men er de redningen eller slutten? Maria Arlamovsky har laget en uvanlig balansert film om den teknologiske, filosofiske og sosiologiske forskningsfronten.


JURY: Åshild Lunde Førsteamanuensis, Institutt for global helse og samfunnsmedisin | Haci Akman Professor, Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap | Randi Gressgård Professor, Senter for kvinne- og kjønnsforskning

undefined