BIFF 2021: 20.-28. oktober

Bransjeprogram 2020

bransje2020


BIFF blir også i år stedet for å se nye norske og internasjonale filmer.

Se også ARRANGEMENT for oversikt over spesialvisninger og arrangement under BIFF. I tillegg til arrangementene i listen er det blir det en rekke premierer på norske dokumentarer, og her finner du oversikten over hvilke filmskapere som kommer til BIFF med filmene sine.

Bransjeakkreditering til BIFF 2020 får du kjøpt her.

Onsdag 07. oktober blir det KONVENT FOR FILMFORMIDLING og offisiell åpning av BIFF med visning av Thomas Vinterbergs ET GLASS TIL.

I år har vi gleden av å kunne gjøre litt ekstra ut av kortfilmvisningene på programmet. Nytt av året er at filmene vises i vår største visningsarena Røkeriet på USF Verftet. Etter filmene blir det samtale med filmskaperne, hvor publikum kan stille spørsmål. Om man går glipp av den første visningen, får man en ny sjanse siste helgen av festivalen, men da uten filmskaperne tilstede. Fredag 09. blir det visning av NORSK KORTDOKUMENTAR I KONKURRANSE med utvidet Q&A med filmskaperne etter filmen i Røkeriet. Lørdag er det tilsvarende visning av NORSK KORTFILM I KONKURRANSE, med påfølgende MUSIKKVIDEOKONKURRANSE og på søndag er det KORTREIST KORTFILM I KONKURRANSE.

Fredag 09. oktober blir det også spesialvisning av Frida Eggum Michaelsens FETTER HELGE på Ole Bull Scene. Mandag 12. oktober blir det blant annet utvidet spørsmålsrunde med Einar Økland ledet av Jan H. Landro i forbindelse med EINARS VEG. Torsdag 15. oktober kan du få med deg work-in-progress ved Nils Gaup om filmen BILDER FRA ET NORDISK DRAMA. Fredag 16. oktober blir det utvidet Q&A etter dokumentaren ODELSGUT OG FANTEFØLGET.

Torsdag 15. oktober blir det avduking av årets vinnere på årets PRISUTDELING, og før reprisehelgen blir det avslutningsfilm med Mona Fastvolds THE WORLD TO COME.