BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
The Gig is Up

The Gig is Up

Frankrike / Canada/ 2021/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
kinesisk/engelsk/fransk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Shannon Walsh
Hva synes sykkelbudene og Uber-sjåførene egentlig om delingsøkonomien?

Møt representanter for tech-gigantenes usynlige hær av arbeidere: Selskaper som Uber, Amazon og Deliveroo er avhengige av arbeidere som utfører tjenesten som forbrukeren bestiller via en app. Sektoren har tiltrukket arbeidere med løfter om fleksible arbeidstider, uavhengighet og økt kontroll over eget liv. Men det er flere og flere som får øynene opp for hvor få rettigheter de har i forhold til hvor mye appen og kunderangeringene kontrollerer livene deres.

THE GIG IS UP tar for seg gig-økonomien fra et arbeiderperspektiv og følger en Uber-sjåfør i California, en Deliveroo-syklist i Frankrike, samt internettarbeidere i Florida og Nigeria, såkalte ‘mechanical turks’ som gjør arbeidet kunstig intelligens ikke får til.

I anledning arbeidernes dag 1. mai inviterer BIFF til visning av den ferske dokumentaren THE GIG IS UP, bare noen dager etter verdenspremieren på dokumentarfestivalen CPH:DOX. Før filmen blir det innledning ved leder av Delingsøkonomiutvalget og leder av Institutt for økonomi ved UiB professor Tommy Ståhl Gabrielsen.

Tid og sted: Torsdag 29. april kl 20:30 i KP12 på Bergen kino.

Kjøp billett her

Shannon Walsh

Shannon Walsh (USA) Filmer i utvalg: Illusions of Control (2019), H2Oil (BIFF 2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: