BIFF 2021: 20.-28. oktober

Dokumentarfilm for ungdomsskoler

skole biff.jpg


GRATIS DOKUMENTARFILMTILBUD FOR UNGDOMSSKOLER

BERGEN KINO 28. SEPTEMBER til 02. OKTOBER og 12.-16. OKTOBER 2020

BIFF har igjen gleden av å invitere ungdomsskoler til filmfestival på Bergen kino. Ta turen til kinoen og se faglig relevante dokumentarfilmer som gir ny innsikt i aktuelle temaer. De passer til diskusjon i klassen før og etter visningene, og dere vil få tilsendt studiemateriale før festivalen. Alt er gratis og foregår i skoletiden.

Kontaktperson for spørsmål og påmelding: Håkon Tveit, undervisningsansvarlig på skole (at) biff.no, tel (+47) 55 30 08 47, mob (+47) 930 52 592.

Program 2020:

UTEN FILTER
Regi: Lars-Ingar Bragvin Andresen. Norge 2020 (75 min) norsk tale, engelsk tekst.
Syv ungdommer og ett rockeband gir et innblikk i det er å være tenåring i Norge i 2020. Dette er en åpenhjertig dokumentar om fremtidshåp, vennskap, ensomhet, kjærlighet, usikkerhet, identitetsdannelse og andre store opplevelser, filmet av ungdommene selv. I uke 40 med gjester.

THE STORY OF PLASTIC
Regi: Deia Schlosberg. USA, Kina, India, m.fl. 2020 (95 min) engelsk, hindi m.fl. tale, norsk tekst.
Egenskapene som gjør plastikk så praktisk gjør det også til et miljømareritt. Her er historien om hvordan vidundermaterialet utviklet seg til å bli en av våre største økologiske trusler. Vi får gir et rystende innblikk i omfanget av og årsakene til problemene med plast.

GRETA
Regi: Nathan Grossman. Sverige 2020 (97 min) svensk og engelsk tale, norsk tekst.
Greta Thunberg har blitt et symbol for ungdommers engasjement for klimasaken. Denne filmen kommer tett på tenåringen som har møtt mye motstand fra mektige menn for sin klare tale om de voksnes manglende vilje og evne til å sikre en trygg fremtid for hennes generasjon.

US KIDS
Regi: Kim Snyder. USA, 2020 (95 min) engelsk tale, norsk tekst.
Etter en skoleskyting krever 17 menneskeliv, samler en rekke elever seg for å protestere for tryggere skoler. US KIDS følger ungdommene gjennom 18 måneder i utviklingen av March For Our Lives-bevegelsen som ønsker å hedre de falne og ta tilbake demokratiet. Passer for 10. klasse.

GUNDA
Regi: Viktor Kossakovskij. Norge, USA, 2020 (93 min) ingen tale.
I denne perlen av en dokumentarfilm følger vi grisen Gunda og ungene hennes i deres daglige liv på bondegården. Med utsøkt vakre sort-hvitt bilder og et komplett fravær av mennesker og dialog, er GUNDA en tander, intim og empatisk skildring av dyrenes tilværelse.

MEET THE CENSORS
Regi: Håvard Fossum. Norge, 2020 (58 min) engelsk tale, norsk tekst.
Håvard Fossum oppsøker sensorer fra hele verden, og får dem til å fortelle hvorfor og hvordan de arbeider med å begrense ytringsfriheten. Resultatet er en underholdende og pedagogisk studie av sensurens samfunnsrolle – fra diktatorisk undertrykkelsesredskap til demokratisk verktøy.

ALT DET JEG ER
Regi: Tone Grøttjord. Norge, 2020 (75 min) norsk tale, engelsk tekst.
Emilie ble seksuelt misbrukt som barn. Som 18-åring vil hun ta et oppgjør med fortiden, men møter motgang i hjelpeapparat og samfunn. Denne filmen utfordrer sosiale tabuer rundt seksuelle overgrep, og legger til rette for en åpen og konstruktiv offentlig samtale på de utsatte sine premisser. Denne filmen vil vises 14. og 15. oktober med regissørbesøk, og er kun for 10. trinn.

Skoleprogrammet for ungdomsskoler er støttet av:


rafto logo.jpgBergenKino_RGB_blaa-kopi.png

Logo-RGB-bredde-Bergenkommune-hoved.png fritt-ord-logo-liggende-cmyk.jpg