BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

A Whole Lott More

ORIGINALTITTEL:
A Whole Lott More
USA/ 2013/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Kevin Tyrle, Wanda Huber, TJ Hawker
REGI:
Victor Buhler
FOTO:
Victor Buhler
PRODUSENT:
Mike Lerner
Tangerudbakken, USA

Den økonomiske krisen førte til mye omtalte konkursbegjæringer i den amerikanske bilindustrien. Mindre omtalt er disse nedleggelsenes ringvirkninger for Lott Industries, en bedrift startet i 1956 av psykisk utviklingshemmede barns foreldre. Bedriftens mål er å tilby jobber til psykisk utviklingshemmede og samtidig gå med overskudd. Før finanskrisen inntraff hadde Lott Industries tusen ansatte fordelt på tre anlegg hvor de hovedsakelig arbeidet med å produsere deler for Ford. Så gikk Ford konkurs, og ledelsen i Lott måtte ta opp kampen mot det nådeløse markedet og en kommune som ønsker å prioritere annerledes.

A WHOLE LOTT MORE følger de ansatte og ledelsen i den «idealistiske» bedriften Lott Industries under økonomiske nedgangstider, og gir unikt innblikk i utviklingshemmede menneskers kamp for å få være til nytte for samfunnet. A WHOLE LOTT MORE er en tankevekkende skildring av hvordan finanskrisen påvirker en av de svakeste gruppene i det amerikanske samfunnet.

Victor Buhler

VICTOR BUHLER har regissert og produsert både dokumentarer og spillefilmer. I 2006 ble hans dokumentar RIKERS HIGH nominert til Emmy, og vant NY Loves Film-prisen for beste dokumentar.