BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse

Det røde eplet

ORIGINALTITTEL:
Det røde eplet
Norge/ 2013/ 1 t.
SPRÅK:
Norsk
UNDERTEKSTER:
ingen
REGI:
Fredrik Nielsen, Vanja Larsen
FOTO:
Fredrik Nielsen
PRODUSENT:
Vanja Larsen, Espen Thorstenson
En arbeidsplass utenom det vanlige

Gatemagasinet «=Fredrikstad» er en uvanlig arbeidsplass hvor du aldri kan være sikker på å få møte din kollega igjen neste dag. Denne dokumentarfilmen gir et ærlig og medmenneskelig innblikk i livene til sju rusmisbrukere, og miljøet rundt gatemagasinet de arbeider med. Vi følger hovedpersonene gjennom hverdagslivets knalltøffe utfordringer og kjærkomne oppturer, og deltakerne deler raust av sin selvinnsikt og livsvisdom. Kamera kommer tett på situasjoner som til tider er smertefulle, men høyst nødvendig å overvære. Hovedpersonene både overrasker og utfordrer våre forutintatte holdninger, og vi oppdager at til tross for at de sju har rusen til felles, har de svært ulike livshistorier.

DET RØDE EPLET lar oss komme tett på en samfunnsgruppe som vi vanligvis kun observerer på avstand. Filmskaperne lar hovedpersonene fortelle sine egne historier på sine egne premisser, og der vi ofte bare ser et samfunnsproblem, får vi her en unik mulighet til å bli kjent med menneskene bak statistikken.

Fredrik Nielsen, Vanja Larsen

FREDRIK NIELSEN (1991) er regissør og manusforfatter i Modern Angle Film. Til tross for sin unge alder har han allerede rukket å regissere en rekke kortfilmer og langfilmen BRENTE POPCORN (2010)

VANJA LARSEN (1975) er produsent og regissør i Modern Angle Film. Hun har jobbet som produksjonsleder på BRENTE POPCORN (2010) og en rekke andre norske kortfilmproduksjoner.