BIFF 2023: 18.–26. oktober

BIFF 2023: 18.–26. oktober

BIFF er Norges største filmfestival i omfang. I løpet av 9 dager, fra åpning onsdag 18. oktober til avslutning torsdag 26. oktober presenterer Bergen internasjonale filmfestival over 120 dokumentar- og fiksjonsfilmer på Bergen Kino, USF og Det Akademiske Kvarter. BIFF har et dedikert fokus på dokumentarfilm, og presenterer også en rekke fiksjonsfilmer, kortfilmer, med mer. 

Ønsker du å se film på festivalen?

Festivalen er åpen og tilrettelagt for alle filminteresserte. Det selges billetter til alle ordinære filmvisninger, og man kan også kjøpe 10-klippskort dersom man ønsker å se flere filmer eller dele med andre. BIFF arrangerer også egne visninger for skole, med tilhørende studiemateriell tilpasset læreplanene. Les mer om skoleprogrammet her.

Her kan du lese mer om billettsalget på BIFF. 10-klippskort er tilgjengelig for salg, eksempelvis som gaver, allerede nå.

Ønsker du å vise filmen din på BIFF?

BIFF har i flere år vært ledende på dokumentarfilm, og har et av landets mest respekterte konkurranseprogram for kortfilm og musikkvideo. 

BIFF tar årlig imot påmeldinger av norske korte og lange dokumentarer, fiksjonsfilmer, kortfilmer og musikkvideoer.
Påmeldingen åpner i løpet av februar, og påmeldingsfristen er 1. august 2023. 

For mer informasjon, se påmeldingssiden her.

Program 2023:

De første filmene annonseres fra og med august.

Om filmprogrammene under BIFF:

Våre internasjonale hovedkonkurranser er Cinema Extraordinaire og Documentaire Extraordinaire. BIFF presenterer også konkurranser for norske dokumentarer, menneskerettighetsdokumentarer i Checkpoints og dokumentarer som formidler forskning i Gulluglen. I 2021 ble det også etablert en konkurranse for filmer med LHBTI-tematikk, samt at et utvalg av filmene i Klimafestivalen konkurrerer om å bli Årets klimadokumentar på BIFF. I tillegg samarbeider vi med Byarkitekten i Bergen, og en rekke andre samarbeidspartnere med å presentere film før og under festivalen.

{{loaderText}}