DOKUMENTARFILM FOR UNGDOMSSKOLER

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Gratis dokumentarfilmtilbud for ungdomsskoler

Programmet for 2022 kommer i august.

BIFF har igjen gleden av å invitere ungdomsskoler til filmfestival på Bergen kino. Ta turen til kinoen og se faglig relevante dokumentarfilmer som gir ny innsikt i aktuelle temaer. De passer til diskusjon i klassen før og etter visningene, og dere vil få tilsendt studiemateriale før festivalen. Alt er gratis og foregår i skoletiden på Bergen Kino.

Festivalen går av stabelen 19. til 27. oktober, men vi tilbyr også visninger i uke 40 før høstferien.

Les om filmene fra 2021 under:

Påmelding via e-post til skole (at) biff.no med hvilke filmer dere vil se og eventuelle tidsønsker, samt antall elever og lærere.

Kontaktperson for spørsmål: Håkon Tveit, undervisningsansvarlig på skole (at) biff.no, tel (+47) 55 30 08 47, mob (+47) 930 52 592.

Program 2021: 

Visningstider etter avtale. 

HEI VERDEN!

Regi: Kenneth Elvebakk. Norge 2021 (90 min) norsk tale, norsk tekst.

Denne sjarmerende og innsiktsfulle filmen følger Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. De fire ungdommene viser åpenhjertig og reflektert om hvordan de opplever å vokse opp som skeiv i Norge. Vises 4.-8. oktober med gjester.

NORSK HODEPINE

Regi: Rune Denstad Langlo. Norge 2021 (57 min) norsk tale, norsk tekst.

I 2016 saksøkte Natur og ungdom og Greenpeace staten fordi de mente utvinning i Barentshavet strider med Grunnlovens miljøparagraf. Denne dokumentaren følger saken helt til høyesterett og lar forskere i felten fortelle om funnene sine. Kan vises alle dager i perioden.

KUNSTEN Å VÆRE SYNDIG

Regi: Ibrahim Mursal. Norge 2020 (59 min) arabisk og norsk tale, norsk tekst.

Kunstneren Ahmed Umar kom til Norge som flyktning i 2008, og ble verdens første åpent homofile sudanske mann da han kom ut på Facebook i 2015. Filmen er en reise på tvers av kulturer som utforsker betydningen av kunst og religion, identitet og tilhørighet, seksualitet og kjærlighet. Vises 25.-28. oktober med gjester.

BIGGER THAN US

Regi: Flore Vasseur. Frankrike 2021 (95 min) engelsk tale, norsk tekst.

Indonesiske Melati (18) har kjempet mot plastforurensning i seks år. I denne inspirerende filmen møter hun andre ungdommer som brenner for noe, fra skole for flyktninger i Libanon og ytringsfrihet i Brasil til migranter i Middelhavet og klimakamp. Vises 20.-28. oktober

FACELESS

Regi: Jennifer Ngo. Kina, USA, Canada 2021 (82 min) kantonesisk og engelsk tale, norsk tekst.

Opplev de massive demonstrasjonene mot myndighetene i Hongkong i 2019-20 gjennom øynene til fire unge, maskerte aktivister: Kunstneren, Den troende, Datteren og Studenten. Dette er en oppklarende og hardtslående og høyaktuell historietime. Passer for 10. klasse. Vises 20.-28. oktober

GRETA reprise

Regi: Nathan Grossman. Sverige 2020 (97 min) svensk og engelsk tale, norsk tekst.

Greta Thunberg har blitt et symbol for ungdommers engasjement for klimasaken. Denne filmen kommer tett på tenåringen som har møtt mye motstand fra mektige menn for sin klare tale om de voksnes manglende vilje og evne til å sikre en trygg fremtid for hennes generasjon. Vises 19., 20. og 21. oktober med regissørbesøk.

Dobbelvisning av filmer om livet på skolen (totaltid 54 min) Kan vises 18.-28. oktober:

FORTELLINGER FRA DUSJEN

Regi: Teresia Fant. Norge 2021 (25 min) norsk tale, engelsk tekst.

Ungdomsskoleelever deler tanker om å dusje etter gymmen. Alle tenker sitt, og for noen er det mer angstfylt enn for andre. Mange lar være. Mobilen er allestedsværende. Denne åpenhjertige filmen følger ungdommenes blikk i intervjuer som brytes opp av friske dansescener.

SKOLEN VED HAVET

Regi: Solveig Melkeraaen. Norge 2021 (29 min) norsk tale, engelsk tekst.

Førsteklassingene Thorvin og Tilde går på en skole i Vesterålen som skal legges ned. Hun får vondt i magen og han er bekymret for lekekjøkkenet. Begge er nysgjerrige og spente på den nye, store skolen.

Skoleprogrammet for ungdomsskoler er støttet av:

{{loaderText}}