DOKUMENTARFILM FOR UNGDOMSSKOLER

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Gratis dokumentarfilmtilbud for ungdomsskoler

Bergen Kino, 17. til 27. oktober 2022

BIFF har igjen gleden av å invitere ungdomsskoler til filmfestival på Bergen kino. Ta turen til kinoen og se faglig relevante dokumentarfilmer som gir ny innsikt i aktuelle temaer. De passer til diskusjon i klassen før og etter visningene, og dere vil få tilsendt studiemateriale før festivalen. Alt er gratis og foregår i skoletiden på Bergen Kino.

Påmelding via e-post til skole (at) biff.no med hvilke filmer dere vil se og eventuelle tidsønsker, samt antall elever og lærere.

Festivalen går av stabelen 19. til 27. oktober, men vi tilbyr òg visninger de to dagene før, 17. og 18. oktober. Kontaktperson for spørsmål: Håkon Tveit, undervisningsansvarlig på skole (at) biff.no, tel (+47) 55 30 08 47, mob (+47) 930 52 592

FASHION REIMAGINED
Regi: Becky Hutner. Storbritannia, USA 2022 (100 min) engelsk tale, norsk tekst.
Amy Powney er en suksessrik motedesigner, men sliter med at klesbransjen er en versting på klima og miljø. Hun vil gjøre en forskjell ved å designe klær som er etiske og miljøvennlige, der alt er sporbart. Det blir starten på en strabasiøs reise med uante utfordringer.

GIRL GANG
Regi: Susanne Regina Meures. Sveits 2022 (97 min) tysk tale, norsk tekst.
Påvirkeren Leonie (14) fra Berlin har over en million følgere, deriblant Melanie (13), som gjerne bruker halve døgnet på mobilen. For Leonie er veien mellom støtte og press fra foreldrene kort, og fallhøyden for en ultrapopulær ungdom er høy.

EIKETREET – og dyrene som bor der
Regi: Laurent Charbonnier, Michel Seydoux. Frankrike 2022 (80 min) Ingen tale.
I denne sjarmerende dokumentaren følger vi et 210 år gammelt eiketre gjennom fire årstider og en rekke små og store begivenheter. Vi får en fascinerende innføring i naturens komplekse samspill, med ekorn, hakkespetter, skogmus og snutebiller i hovedrollene.

HVOR ER ANNE FRANK
Regi: Ari Folman. Frankrike/Belgia/Nederland 2021 (100 min) Norsk tale.
Kitty - fantasijenten fra «Anne Franks dagbok» - våkner en dag i Amsterdam. Hun er i Anne Franks hus, og når hun leser den berømte boken vekkes minner til live. Men Anne er forsvunnet, så Kitty må legge ut på en reise for å finne henne. HVOR ER ANNE FRANK er en vakker og dagsaktuell tegnefilm.

RAHČAN – ELLAS OPPRØR
Regi: Anne Marte Blindheim. Norge 2022 (75 min) norsk og nordsamisk tale, engelsk tekst.
Den samiske popstjernen Ella Marie Hætta Isaksen rives mellom røttene i Finnmark og storbylivet i Oslo. Når et gruveselskap får tillatelse til å dumpe avfall i Repparfjorden engasjerer hun seg som aktivist for å forsvare miljø og urfolksrettigheter.

{{loaderText}}