DOKUMENTARFILM FOR UNGDOMSSKOLER

Gratis filmtilbud for ungdomsskoler

Bildet: PERIODICAL / NAME ME LAWAND / BARN AV STJERNER

Bildet: PERIODICAL / NAME ME LAWAND / BARN AV STJERNER

Gratis dokumentarfilmtilbud for ungdomsskoler

BIFF har årlig gleden av å invitere ungdomsskoler til filmfestival. Ta turen for faglig relevante dokumentarfilmer som gir ny innsikt i aktuelle temaer. De passer til diskusjon i klassen før og etter visningene, og dere vil få tilsendt studiemateriale før festivalen. Alt er gratis og foregår i skoletiden på kino. Med støtte fra Den kulturelle skolesekken i Bergen kommune.

2023 - Påmelding

Skriv ønsket film og visningstid, samt navn på skole og lærer. Husk å presisere hvor mange elever og lærere dere er til sammen. Påmeldte lærere mottar studiemateriale til filmene i forkant av visningene. Filmene kan vises i perioden mandag 16. til torsdag 26. oktober. Se filmomtaler for unntak.

Kontaktperson for spørsmål: Håkon Tveit, undervisningsansvarlig på skole@biff.no

-

2023 - Filmer

PERIODICAL - Regi: Lina Lyte Plioplyte. USA 2023 (90 min) engelsk tale, norsk tekst.

Denne friske dokumentaren går natur- og samfunnsvitenskapelig til verks for å klare opp i myter og misforståelser om menstruasjon. Vi får personlige fortellinger fra en rekke kjente kvinner og møter unge aktivister som kjemper for å endre diskriminerende lover. Visningstid etter avtale. Kan også vises i uke 40.

NAME ME LAWAND - Regi: Edward Lovelace. Storbritannia 2022 (84 min) engelsk/tegnspråk og kurdisk tale, norsk tekst.

Døve Lawand (5) flykter med familien fra irakisk Kurdistan til England, hvor han begynner på Royal School for the Deaf og for første gang lærer å kommunisere. Denne rørende og sanselige dokumentaren forteller en universell historie om språk og fellesskap. Visningstid etter avtale.

BOMBER OVER BARNESKOLEN - Regi: Paul Johannesen. Norge 2023 (28 min) Norsk tale, norsk tekst.

Den 4. oktober 1944 traff allierte bombefly Holen skole da de bombet den tyske bunkeren på Laksevåg. 61 elever på skolen døde. Denne tegnefilmen forteller historien. 

BARN AV STJERNER - Regi: Aaslaug Vaa og Jørn Nyseth Ranum. Norge 2023 (60 min) Engelsk tale, norsk tekst.

Dette er en roadmovie gjennom Lofoten, der en astrofysiker og en gruppe 15 år gamle elever utforsker solsystemet og menneskets plass i det. Dokumentaren illustrerer avstandene i verdensrommet ved å plassere «planetene» i riktig relativ avstand til hverandre mellom mektige fjell og åpent hav. Visningstid etter avtale.

BAK SLØRET - Regi: Kurdwin Ayub. Østerrike 2022 (87 min) Fiksjonsfilm med tysk og kurdisk tale, norsk tekst.

En video går viralt der venninnene Yesmin, Bella og Nati mimer til R.E.M.s «Losing My Religion» iført hijab. Reaksjonene er sprikende. Dette er en forfriskende nyansert spillefilm om tenåringsjenter, familie, tilhørighet og sosiale medier. Visningstid etter avtale. Vises med gjester 16. og 17. oktober. Kan også vises i uke 40.

EIKETREET – og dyrene som bor der REPRISE - Regi: Laurent Charbonnier, Michel Seydoux. Frankrike 2022 (80 min) Ingen tale.

I denne sjarmerende dokumentaren følger vi et 210 år gammelt eiketre gjennom fire årstider og en rekke små og store begivenheter. Vi får en fascinerende innføring i naturens komplekse samspill, med ekorn, hakkespetter, skogmus og maur i hovedrollene. Mange fikk ikke plass på denne i fjor. Meld dere på, så vil vi prioritere de det glapp for i fjor. Visningstid etter avtale. Kan også vises i uke 40.

{{loaderText}}