DOKUMENTARFILM FOR VIDEREGÅENDE SKOLE

DOKUMENTARFILM FOR VIDEREGÅENDE SKOLE

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Programmet for 2022 kommer i august.

BIFF inviterer alle videregående skoler til gratis heldags dokumentarfilmfestival. Hvert år arrangerer vi ulike temadager, og sammen med ulike fagmiljøer utvikler BIFF studiemateriale til forberedelse og diskusjon i klassen. Raftostiftelsen er viktige samarbeidspartnere også i år.

Heldagsprogrammene er knyttet til de tverrfaglige temaene i skoleverket. Lærere kan velge mellom tre heldagstema eller avtale visninger av enkeltfilmer. Kontaktperson er undervisningsansvarlig Håkon Tveit, hakon (at) biff.no, tel (+47) 55 30 08 40, mob (+47) 930 52 592.

Påmelding til skole (at) biff.no. Vennligst inkluder informasjon om antall elever, ønsket program og dag.

Les om programmet fra 2021:

HELDAGSTEMA: DEMOKRATI OG MEDBORGERSKAP

Hvordan står Stortingets avgjørelser seg når ungdommer utfordrer staten i rettssystemet? Hjelper det når ungdom demonstrerer mot en mektig autoritær stat? Hvordan kan ungdom gjøre en forskjell ved å engasjere seg i enkeltsaker?

NORSK HODEPINE

Regi: Rune Denstad Langlo. Norge 2021 (57 min) norsk tale, norsk tekst.

I 2016 saksøkte Natur og ungdom og Greenpeace staten fordi de mente oljeutvinning i Barentshavet strider med Grunnlovens miljøparagraf. Denne dokumentaren følger saken helt til høyesterett og lar forskere på feltet fortelle om funnene sine.

FACELESS

Regi: Jennifer Ngo. Kina, USA, Can. 2021 (82 min) kantonesisk og engelsk tale, norsk tekst.

Opplev de massive demonstrasjonene mot myndighetene i Hongkong i 2019-20 gjennom øynene til fire unge, maskerte aktivister: Kunstneren, Den troende, Datteren og Studenten. Dette er en høyaktuell historietime som både er oppklarende og hardtslående.

BIGGER THAN US

Regi: Flore Vasseur. Frankrike 2021 (95 min) engelsk tale, norsk tekst.

Indonesiske Melati (18) har kjempet mot plastforurensning i seks år. I denne inspirerende filmen møter hun andre ungdommer som brenner for noe, fra skole for flyktninger i Libanon og ytringsfrihet i Brasil til migranter i Middelhavet og klimakamp.

HELDAGSTEMA: FOLKEHELSE OG LIVSMESTRING

Hvordan forholder ungdom seg til fellesdusjen i sosiale mediers tidsalder? Hva skjer når velferdsstaten svikter, og familien står alene om omsorgsarbeid døgnet rundt? Hvordan ender en sprudlende, aktiv og sosial ungdoms liv med overdose? Vises 25.-28. oktober.

HE’S MY BROTHER

Regi: C. Hannibal, C. Hanberg. Danmark, Norge 2021 (75 min) dansk tale og engelsk tekst.

Peter opplever livet gjennom berøring, lukt og smak. Han verken hører, ser eller snakker. Når velferdsstaten svikter må familien trå til. Lillesøsteren Christine innser at hun må bli vergen hans i fremtiden i en rørende film om omsorg og søskenkjærlighet.

FORTELLINGER FRA DUSJEN

Regi: Teresia Fant. Norge 2021 (32 min) norsk tale, engelsk tekst.

Ungdom deler tanker om å dusje etter gymmen. Alle tenker sitt, og for noen er det mer angstfylt enn for andre. Mange lar være. Mobilen er allestedsværende. Denne åpenhjertige filmen følger ungdommenes blikk i intervjuer som brytes opp av friske dansescener.

RUS: episode 2, Jens

Regi: Lasse Gallefoss. Norge 2021 (40 min) norsk tale, norsk tekst.

Aktive, akrobatiske og omtenksomme Jens var en av de 324 som døde av overdose i Norge i 2020. Hva gikk galt? Den nye serien til Leo Ajkic og regissør Lasse Gallefoss (BØNN) har premiere på NRK 18. oktober. Stoffet er høyaktuelt etter at rusreformen ble nedstemt i vår.

HELDAGSTEMA: BÆREKRAFTIG UTVIKLING

FNs klimarapport var i år en virkelighetsorientering for mange. Er Norges rolle som oljenasjon bærekraftig? Hvordan påvirker klimaendringene de som har minst skyld i dem? Hvordan kan vi legge til rette for mindre biltrafikk i byen vår?

NORSK HODEPINE

Regi: Rune Denstad Langlo. Norge 2021 (57 min) norsk tale, norsk tekst.

I 2016 saksøkte Natur og ungdom og Greenpeace staten fordi de mente oljeutvinning i Barentshavet strider med Grunnlovens miljøparagraf. Denne dokumentaren følger saken helt til høyesterett og lar forskere på feltet fortelle om funnene sine.

FROM THE WILD SEA

Regi: Robin Petré. Danmark 2021 (85 min) engelsk og nederlandsk tale, engelsk tekst.

Oljesøl, plast og klimaendringer har katastrofale følger for dyrelivet i og rundt Atlanterhavet. Her skildres arbeidet med å redde de som er skadet av menneskelig forurensning ved hjelp av poetiske bilder som vender dyrenes blikk mot oss selv.

TOGETHER WE CYCLE

Regi: G. Hulster, A. Gielen. Nederland 2020 (70 min) engelsk og nederl. tale, engelsk tekst.

Nederland er det store sykkellandet, men det er ikke mange tiår siden sykkelsatsingen startet i et land som var totalt dominert av bilen. Denne filmen viser hvordan endring kan skje ved hjelp av kunnskap og politisk mot.

ENKELTFILMER:

SEYRAN ATEŞ: SEX, REVOLUTION AND ISLAM

Regi: Nefise Özkal Lorentzen. Norge, 2021 (81 min) engelsk og tysk tale, norsk tekst.

For den tyske advokaten, feministen og imamen Seyran Ateş er drapstrusler og politibeskyttelse dagligdags. Dette er et inspirerende portrett av en modig og utrettelig kvinne som arbeider for å revolusjonere islam med kjærlighet, åpenhet og likestilling. Vises med besøk 20.-22. oktober.

Skoleprogrammet for videregående skoler er støttet av:

{{loaderText}}