Guide til BIFF

Overveldet av festivalprogrammet? Her er noen tips!

Guide til BIFF

Overveldet av festivalprogrammet? Med over 120 langfilmer, mer enn 40 kortfilmer og over 350 visninger i løpet av 8 dager, kan det være utfordrende å navigere i filmjungelen BIFF. Her er noen tips vi håper kan hjelpe! 

Opprett en profil på biff.no: Her kan du lagre din helt egne filmsamling og legge inn vurderinger av filmene, samt holde oversikt over dine billetter og betalingskort. For å unngå kø i kiosken, oppfordrer vi til billettkjøp på nett. Billettprisene ligger på 70-100 kr, les mer her.  

VELG FILM

Filmene kan filtreres på filmoversikten ved hjelp av kategori, konkurranseprogram og tema. Her er en liten oversikt over innfallsvinkler til programmet: 

Våre internasjonale hovedkonkurranser er Cinema Extraordinaire og Documentaire Extraordinaire. BIFF presenterer også konkurranser for norske dokumentarer, menneskerettighetsdokumentarer og dokumentarer som formidler forskning. Nytt i år er en konkurranse for filmer med LHBTI-tematikk og at Klimafestivalen har et utvalg filmer som konkurrerer om en pris på årets festival. I tillegg samarbeider vi med Byarkitekten i Bergen, og en rekke andre samarbeidspartnere med å presentere film på årets program. 

PLANLEGG FESTIVALEN

Lommeprogram/visningsoversikt finnes i det trykte lommeprogram-heftet som er å finne på våre arenaer og rundt omring i Bergen sentrum.

Visninger merket med Q&A i lommeprogrammet vil ha festivalgjester tilstede, f.eks. filmskapere eller medvirkende. Q&A står for «questions and answers», og betyr at det blir en kort spørsmålsrunde (10 min) etter filmen, der publikum har mulighet til å stille spørsmål til festivalgjesten. 

Fargekoder: Nederst på sidene i visningsoversikten, ser du en indikasjon på hvilken kategori/type film det er. 

Konkurransefilmer: K i venstre hjørne betyr at filmen er i konkurranse, og kan vinne en pris under festivalen. 

Antall visninger: Det er merket hvilken visning og totalt antall visninger på hver film: 1:3 betyr at dette er den første av 3 visninger. 

KJØP BILLETTER

For å unngå kø i kiosken, oppfordrer vi til billettkjøp på nett. Billettprisene ligger på 70-100 kr, les mer her.  

DELTA PÅ BIFF

BIFF-visninger har unummererte plasser og starter presis (nesten ingen reklame). Generell aldersgrense er 15 år, men vi har også en babykino-visning. 

Kinosaler: Magnus Barfot kinosenter (MB) og Konsertpaleet (KP) er på Bergen Kino. Tivoli (TIV) er på Det Akademiske Kvarter. Cinemateket i Bergen (CIN) og Røkeriet USF (RØK) er på Verftet USF. Les om våre arenaer.  

Samtaler og arrangement: I tillegg til våre kinosaler, blir det arrangementer i det nyåpnede Kulturhuset, samt spesialvisninger på Østre og Bergen Kjøtt. 

Digital festival hjemme: På vår strømmetjeneste BIFF+ finner du et utvalg filmer fra årets festival, samt en voksende samling tidligere BIFF-favoritter. Lag din egen hjemmefilmfestival med kvalitetsfilm på se.biff.no.

{{loaderText}}