Klipp og samtale: IBELIN

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Klipp og samtale: IBELIN av Benjamin Ree

Mandag 23. oktober 18:00 | Gratis, åpent for alle | Spillhuset, Ibelin-salen – Veiten 3, i 3. etg.

Tema: Gaming som sosial arena

Regissør Benjamin Ree (KUNSTNEREN OG TYVEN, MAGNUS) arbeider med et portrett av Mats Steen som døde så tragisk tidlig som 25-åring. Mads hadde den sjeldne muskelsvinnsykdommen Duchennes muskeldystrofi som langsomt bredte seg. På gutterommet tilbrakte han mye tid foran dataen, og levde seg inn i en spillverden hvor han var kjent som Ibelin for venner i inn- og utland. Faren Robert Steen var ivrig kameramann gjennom Mats’ korte liv, og materialet bearbeider Benjamin Ree til dokumentarfilmen IBELIN.

Andreas Hedemann driver den største spillpodcasten i Norge, «Nerdelandslaget», sammen med Stian Blipp. Podcasten har et nettforum (på Discord) med over 10.000 brukere. Dette har blitt til et viktig digitalt felleskap, og man har regelmessige treff hvor brukerne møtes på ekte. 

Kristian A. Bjørkelo er spelforskar og underviser i kommunikasjon ved Universitetet i Bergen. Han er utdanna folklorist med doktorgrad om grensedragninger i spel og leik. Han har skrive fleire artiklar og bøker om sosiale medier og ekstremisme i. Og er ein aktiv samfunnsdebattant og deltakar i spelmiljøet i Bergen. 

Maria Eriksen er daglig leder i Spillhuset Bergen, og har jobbet frem prosjektet fra konsept til realitet med åpning i 2022. Spillhuset Bergen er et gratis fritidstilbud og en kulturarena på over 1000m2 for spillinteresserte midt i Bergen sentrum. Spillhuset har blitt et veldig viktig samlingssted og kulturhus for spillinteresserte unge - mange av disse har ikke hatt en møteplass i det hele tatt før nå.

Panel: Robert Steen, Andreas Hedemann og Maria Eriksen

Ordstyrer: Kristian Bjørkelo

I samarbeid med Spillhuset viser BIFF klipp fra filmen med en samtale med Robert Steen.

{{loaderText}}