Konvent for filmformidling 2022

Hold av onsdag 19. oktober!

Konvent for filmformidling 2022

Hold av datoen onsdag 19. oktober for det 6. konvent for filmformidling i Bergen.

Påmeldingen er nå åpen her, og det endelige programmet vil være klart innen 10. oktober.

Pandemien synes å være over for denne gang. Vi prøver alle å bygge opp igjen det den har forårsaket av usikkerhet og endringer, utsettelser og nedlegginger. Formidlere av film kommer sammen i Bergen på åpningsdagen av BIFF: Filmdistributører, kinorepresentanter, festivaler, cinematek, filmklubber, pedagoger og filmkritikere, samt representanter for tv-kanaler og strømmetjenester samles for å diskutere filmformidlingens tilstand og fremtid.

De forskjellige programområdene vil blant annet ta opp følgende:

  • Film er best på kino og filmfestivaler: To nasjonale markedsføringstiltak er støttet av Norsk filminstitutt. Kinoene og distributørene av film har blitt tildelt mer enn 5 mill kr i en kampanje for å prøve å trekke publikum tilbake til kinosalene. Filmfestivalene, som er blitt en spesielt viktig sekundærarena for formidling av samtidsfilmene, har også blitt tildelt halvannen mill kr til det samme formålet. Vi hører fra bransjene om hvordan de har innrettet kampanjene.
  • Hva mener filminstituttet og kinoorganisasjonen Film & Kino om hvor vi står, og hva fremtiden vil bringe av fornyelse og vitalitet inn i bransjene?
  • Hvordan kan vi skape kinoer som fremstår publikumsvennligere enn noen gang? Samtale mellom Unnur Sande, Vega Scene, Marit Sætre Færevåg, Haugesund kino og Hanne Jacobsen, Bømlo Kulturhus
  • Hva tror analytikerne vil være avgjørende i nær fremtid og hva sikrer god filmtilgang av den kvalitativt og kunstnerisk ambisiøse filmen? Og hva med strømmetjenestenes makt – vil disse bare ta over mye av markedet? Key Note Speech ved Tomas Eskilsson fra Film i Vest, Sverige

Velkommen til Bergen og Kulturhuset i Bergen – og til åpningen av den 23. Bergen internasjonale filmfestival onsdag 19. oktober.

-> Meld deg på årets konvent her

-> Hold deg oppdatert på facebook-arrangementet eller meld deg på vårt bransjenyhetsbrev for å få oppdateringer

--

Les om fjorårets program:

{{loaderText}}