NRK slippfest

Velkommen til premieremottakelse

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

NRK slippfest: FOLKETS KONGE, MAKTA og RENESSANSEPRINSEN

Mandag 23. oktober, fra 20:30 | Kulturhuset, Lillesalen - Vaskerelven 8 | Gratis inngang

Velkommen til slippfest med NRK med noe i glasset og lett servering etter visningene av FOLKETS KONGE, MAKTA og RENESSANSEPRINSEN.

BIFF har invitert NRK til å vise episoder av serier som kommer på TV i nær fremtid. Denne nysatsingen har vi kalt «Episodics» og slik følger vi i sporene til store filmfestivaler som Sundance, Berlinalen og flere øvrige som satser på profileringssamarbeid med TV-kanaler og strømmetjenester, i tillegg til de mange enkeltstående filmene som kjennetegner en filmfestival. 

FOLKETS KONGE blir vist i LUX5 kl 17:00 hvor de to første episodene av portrettserien om vår folkekjære konge – serien er et nært og rørende portrett av Harald. 

MAKTA blir vist mandag kl 18:00 i Røkeriet  og her vises de to første episodene av maktkampen som foregikk på 70-tallet da Trygve Bratteli måtte gi fra seg statsministerposten til Oddvar Norli og med Reiulf Steen som partileder. Denne utypiske norske serien er breddfull av humor, sarkasme og uventede innslag som befinner seg delvis i grenseland når det gjelder faktasjekk, for å si det mildt. 

Trond Espen Seim spiller møbelhandler Arvid Engen fra Jessheim, mens Øyvind Bradtzæg gestalter intrigemakeren (og kanskje redningsmannen?) Bjartmar Gjerde på et uovertruffent vis. Mellom de to første episodene blir det intervju med serieskaperen og de to skuespillerne – av Eirin Eikefjord og Ørjan Nilsson i Bergens Tidende.

Begge forestillingene har fri adgang med billett.

I tillegg vises RENESSANSEPRINSEN i KP 12 kl. 19.00 som en innledning til NRKs party i Kulturhuset i Vaskerelven 8 fra kl. 20.30,  hvor statskanalen byr på noe i glasset og lett servering – åpent for alle over 20 år. Velkommen!

{{loaderText}}