See You at the Cinema

Et samarbeidsprosjekt mellom BIFF og filmfestivalen Ceau Cinema!

See you at the Cinema!

- et samarbeidsprosjekt mellom BIFF og Ceau, Cinema! i Timisoara, Romania!

Bergen internasjonale filmfestival og Ceau, Cinema! i Timișoara i Romania har i 2023 gått sammen om et prosjekt knyttet opp til markeringen av at Timișoara er Europeisk kulturby og for å utvikle samarbeidet mellom festivalene.

Bilde av utendørsvisning fra filmfestivalen Ceau, Cinema! Foto av Petru Cojocaru

Bilde av utendørsvisning fra filmfestivalen Ceau, Cinema! Foto av Petru Cojocaru

Internasjonalt samarbeid

BIFF og Ceau, Cinema! gikk i 2022 sammen om å se på muligheter for et samarbeid om hvilken rolle filmfestivaler kan ha i strømmetjenestens tidsalder. Prosjektet er støttet av EØS-midlene og hovedmålet med prosjektet er å styrke det bilaterale forholdet mellom festivalene i Romania og Norge og skape en bro gjennom film og foreslå en gjensidig fordypning i begge kulturer.

2023  er et spesielt år for Ceau, Cinema!. Festivalen markerer både sitt 10 årsjubiluem og Timișoara er samtidig europeisk kulturbyår. Festivalen organiseres i samarbeid med lokale, nasjonale og internasjonale kulturpartnere. Som del av festivalen vil BIFF og Ceau, Cinema! arrangere fire paneldebatter hvor vi ser nærmere på rollen til filmfestivaler sammen med representanter for filmindustrien. I tillegg skal vi også arrangere en egen workshop om utdanning gjennom film. Her vil BIFF arrangere en egen workshop for rumenske lærere om hvordan vi bruker film som del av undervisningen og skoleprogrammet vårt. Ceau, Cinema! vil også arrangere en egen del av programmet med fokus på Norge, Focus Norway. Programmet vil være delkuratert av BIFF. I programmet planlegges det å inkludere et utvalg norske filmer, norske gjester, en egen masterclass om norsk film og kino i tillegg til å organisere en egen stumfilmkonsert med en norsk stumfilmklassiker. Prosjektet vil også gi muligheter til erfaringsutveksling mellom Ceau, Cinema! og BIFF for å lære av hverandre om festivalledelse, programmering, drift og kulturformidling.

Om samarbeidsprosjektet

See you at the Cinema er et samarbeidsprosjekt mellom BIFF og Pelicula Culturală Association i Romania i forbindelse med at Timisoara er europeisk kulturby i 2023. Pelicula Culturală driver blant annet filmfestivalen Ceau, Cinema! som feirer sitt 10 årsjubileum i år og vi har gått sammen om et samarbeidsprosjekt støttet av EEA/Norway Grants. Ceau, Cinema! er utelukkende dedikert til europeisk film og viser uavhengige europeiske og rumenske filmer. I år arrangeres Ceau, Cinema! for 10. gang fra 12. til 16. juli. Mer informasjon om Ceau, Cinema! er på nettsiden deres.

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Støttet av EØS-midlene/Norway grants

EØS-midlene representerer Norges bidrag til en grønt, konkurransedyktig og inkluderende Europa. Gjennom EØS-midlene bidrar Norge til å redusere sosiale og økonomiske forskjeller og å styrke bilaterale forbindelser med mottaker land i Sentral- og Sør-Europa og Baltikum. Norge samarbeider tett med EU gjennom avtalen om Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Sammen med de andre giverne har Norge gitt 3,3 milliarder Euro gjennom påfølgende tilskuddsordninger mellom 1994 og 2014. Norway Grants finansieres utelukkende av Norge og er tilgjengelig i landene som ble med i EU etter 2003.

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg
{{loaderText}}