Vinner norsk musikkvideo 2023

Elliot Houwing-Endresen med BLUR for Rick Grove!

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Norsk musikkvideo i konkurranse 2023

Kåringen av Beste norske musikkvideo gikk av stabelen fredag 20. oktober. I samarbeid med Vill Vill Vest ønsket BIFF velkommen til en visning med kule, gode og fine musikkvideoer på stort lerret.

Juryens uttalelse

Fra retro gaming til dansende laks, 90-talls TV shop og middelalderdystopi - årets 12 nominerte viser et spenn i både musikk og visuelle uttrykk.

Juryen har valgt å vektlegge

  • Hvorvidt videoen løfter og underbygger musikken
  • Filmatisk kvalitet
  • Om filmen er nyskapende og kreativitet
  • Klarer filmen å holde oppmerksomheten

Juryen kom fram til 2 videoer som skiller seg fra resten, det var utfordrende å velge mellom disse da de representerer veldig ulike uttrykk, og vi har derfor valgt å gi en hederlig omtale i tillegg til å kåre en vinner.

Vi vil begynne med å gi en hederlig omtale:

Her ser man kvalitet i alle ledd i en video som er til fingerspissene profesjonell. På samme måte som vi kjenner disse artistene er også denne videoen konseptuell, med mange lag. Videoen underbygger låten med en heftig wall-street vibe og gav juryen godfølelsen og - ikke minst - skikkelig tøff konkurranse til vinneren.

Årets special mention går til: Thomas Flått med Tåmy Tåmy for Arif x Karpe! Gratulerer!

Og så til vinneren av Norsk musikkvideokonkurranse 2023:

Noe av det mest spennende og givende ved animasjon er muligheten det gir til å frigjøre seg fra virkeligheten, visualisere det som ikke kan filmes - fra drømmer og mareritt til indre følelser som ellers er vanskelig å kommunisere og gi form til abstrakte konsepter og idéer.

I denne videoen blir vi overrasket hele veien, med godt håndverk og et helt eget øye for detaljer bygger regissøren hele tiden opp under låten og dens budskap. Juryen falt for ideen, historien, stemningen, detaljene og ikke minst det helhetlige uttrykket.

Filmskaper er animatør og regissør og har jobbet på mange ulike prosjekter innen musikkvideo, dokumentar, reklame med annet (evt mm)

Og vinneren av Norsk musikkvideokonkurranse 2023 er: Elliot Houwing-Endresen med BLUR for Rick Grove! Gratulerer!

-

Les om de nominerte:

se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}