BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gir informasjon om hvordan Bergen internasjonale filmfestival (heretter «BIFF», «vi», eller «oss») samler inn og behandler personopplysninger om personer som besøker vår nettside, biff.no. Sist oppdatert 3. september 2021.

Ansvar for behandling av personopplysninger

Bergen internasjonale filmfestival (org.nr: 980 555 704) er behandlingsansvarlig. Det betyr at vi er ansvarlig for at all behandling av personopplysninger utføres i samsvar med den til enhver tid gjeldende personvernlovgivningen.

Kontakt

Har du spørsmål om erklæringen, eller vår behandling av personopplysninger generelt, kan du ta kontakt:

Post: Bergen internasjonale filmfestival, Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norge

E-post: kundeservice (at)biff.no

Telefon: +47 55 30 08 40

Opplysninger som innhentes

Vi henter inn opplysninger på to hovedmåter:

Opplysninger du selv deler med oss. Når du bruker innloggingen til tjenesten Mine Filmer, og når du melder deg på vår nyhetsbrevliste.

Opplysninger som samles inn gjennom bruk av våre nettsider og tjenester. Når du bruker tjenestene, benytter vi teknologi som registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem.

Utlevering av personopplysninger til underleverandører

Vi benytter leverandører av IT-tjenester for å behandle personopplysninger på våre vegne. I noen tilfeller kan leverandørene overføre og lagre personopplysninger på servere eller hos underleverandører i land som befinner seg utenfor EU/EØS-området.

Filmweb drifter den tekniske løsningen for biff.no.

Mailchimp benyttes for utsendelse av nyhetsbrev. Administrasjon av påmelding, utsendelser og avmelding håndteres av Mailchimp. Påmeldte kan melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslenken i e-postene.

Google Analytics benyttes for å generere statistikk om besøkende på nettstedet og analyse av trafikk.

Facebook brukes for å gi besøkende mulighet til å bruke Facebook-kontoen som innlogging for Mine Filmer, hvor man kan legge til hvilke filmer man ønsker å se på festivalen.

Informasjon om bruk av informasjonskapsler

Når du besøker nettstedet biff.no, plasseres det informasjonskapsler (cookies) i nettleseren din. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett når nettsiden lastes ned i din nettleser. Les mer om cookies på https://www.aboutcookies.org.

Ved å besøke nettstedet vårt samtykker du til at det settes informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere automatisk aksepterer informasjonskapsler. Du kan avvise bruken av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din.

Google Analytics

BIFF innhenter statistikk om hvordan nettstedet brukes gjennom analyseverktøyet Google Analytics. Formålet med statistikken er å forbedre informasjonstilbudet på nettstedet.

Statistikken gir oversikt over hvilke sider som blir besøkt, hvor mange som besøker sidene våre, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesertyper som benyttes, hvilke type enheter som benyttes (pc, nettbrett eller mobiltelefon) og IP-adresse som viser besøkendes geografiske plassering. Informasjonen sendes til Google og lagres på selskapets servere i USA.

Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette er påkrevd iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Personopplysningene behandles for å ivareta vår berettigede interesse i å forbedre informasjonstilbudet på våre nettsider. Statistikken slettes etter 26 måneder.

Facebook

BIFF gir besøkende mulighet til å bruke Facebook-kontoen som innlogging for Mine Filmer, hvor brukeren kan legge til hvilke filmer man ønsker å se på festivalen. Ved å logge seg inn med Facebook-brukeren på nettstedet, kan Facebook lagre at brukeren har besøkt siden, og dermed tilpasse markedsføring på Facebook og andre nettsteder.

Ved å bruke Facebook-login, gis tillatelse til at Facebook bruker informasjonskapsler og lignende teknologi til å forbedre opplevelsen og opprette en sikker tilkobling.

Dette kreves for å logge inn og lar Facebook:

Opprette sikre tilkoblinger til apper og nettsteder for å logge deg inn med Facebook-kontoen din

Motta informasjon om aktiviteten din fra apper og nettsteder for å tilpasse innhold, levere relevante annonser og tilby en tryggere opplevelse

Ting du bør vite:

Tilkoblingen lar apper og nettsteder godkjenne kontoen din og motta informasjon du velger å dele om deg, som e-postadressen din.

Informasjonskapslene og lignende teknologier vi bruker, hjelper apper og nettsteder med å dele informasjon om deg med Facebook. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse opplevelsen din, deriblant annonsene du ser. Informasjonen hjelper også bedrifter med analyser og måling av annonseresultater.

Det å velge "Tillat" vil ikke påvirke dine gjeldende innstillinger for apper og nettsteder i annonsepreferanser eller enhetens innstillinger. Du kan når som helst endre denne innstillingen i innstillingene for informasjonskapsler.

Oversikt over Informasjonskapsler på nettstedet:

Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Google Adwords Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Facebook Pixel Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Oppbevaring og sletting

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer.

Rettigheter

Du har rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysninger, inkludert innsyn og retting, i noen situasjoner sletting, begrensning og dataportabilitet. Les mer om dine rettigheter hos Datatilsynet.

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til kundeservice (at) biff.no. Vi vil svare på henvendelsen snart som mulig, og senest innen 30 dager. Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener vi ikke overholder reglene i personvernlovgivningen. Du finner mer informasjon om hvordan du går frem for å klage på Datatilsynet.no. Vi håper imidlertid at du vil si ifra til oss først slik at vi kan få anledning til å rette på forholdet. Klager kan sendes til kundeservice (at) biff.no.

Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre retningslinjene, og endringene vil i så fall bli lagt ut på denne nettsiden. Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke fra deg.