BIFF 2014

1001 gram

2014 • 1t 31m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
1001 gram
Språk
Nor/Fra
Undertekster
Engelsk
Regi
Bent Hamer
Manus
Bent Hamer
Foto
John Christian Rosenlund
Produsent
Bent Hamer
Er mennesket alle tings målestokk?

Marie er i slutten av tredveårene, nyskilt og ansatt i Justervesenet, en statlig etat under Nærings- og fiskeridepartementet som har ansvar for nasjonale normaler for måleenheter. Hun lever et liv preget av nøysomhet, presisjon og et brennende ønske om å unngå eksmannen. Etter bruddet har Marie viet mesteparten av sin tid og energi til jobb, og med unntak av hennes far, er bekjentskapskretsen hennes relativt beskjeden. Når arbeidsgiveren sender henne på kiloseminar i Paris blir imidlertid Maries tilværelse snudd på hodet. Utstyrt med Den norske kiloen – en platinaklump som er selve den norske definisjonen på hvor mye en kilo veier – legger hun ut på reise som tvinger henne til å revurdere hvilke standarder hun måler sitt liv ut fra.

Med 1001 GRAM har norsk films fremste stilist laget en skakk og humoristisk historie om en kvinne som er så pedantisk opptatt av virkelighetens objektive mål, at hun glemmer at livet til syvende og sist er en fundamentalt subjektiv erfaring. Vi er stolte over å kunne presentere det som meget vel kan være Bent Hamers hittil beste film.

 

Møt filmskaperen Bent Hamer og medvirkende på åpningsforestillingen onsdag 24. september!

Regi

Bent Hamer (Norge, 1956) Filmer i utvalg: HJEM TIL JUL (2010), O'HORTEN (2007), FACTOTUM (2005), SALMER FRA KJØKKENET (2003), EGGS (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}