2007 • 1t 44m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
1408
Språk
Eng/Tysk
Regi
Mikael Håfström
Manus
Matt Greenberg, Scott Alexander, Larry Karaszewski
Foto
Benoît Delhomme
Produsent
Lorenzo di Bonaventura
Skremmende og vellykket Stephen King-adaptasjon om en forfatters dypdykk i det overnaturlige

Mike Enslin er en forfatter som skriver bøker om overnaturlige fenomener han selv stiller seg mer enn tvilende til. Kan hende må han endre oppfatning etter sitt siste bokprosjekt, en undersøkelse av et hotellrom i New York med rykte på seg for å være hjemsøkt. Hotellets direktør advarer ham mot å bo på rommet, men Enslin insisterer. Direktøren overrekker nøkkelen fulgt av advarselen: "It’s an evil fucking room." Vel inne på rommet begynner radioen å spille The Carpenters' "We’ve Only Just Begun".

1408 er basert på en Stephen King-novelle og er en av de bedre filmatiseringene av hans bøker på lang tid. Hvorfor? Fordi regissør Mikael Håfström får til noe mange av de utallige filmatiseringene mislykkes i: Å bringe til lerretet det beste fra Stephen Kings verden, nemlig hans velskrevne psykologiske horror. John Cusack er Mike Enslin; Cusack ender gjerne opp med å spille seg selv, og her fungerer det godt. Sammen med spennende valg av kameravinkler og flott musikk gjør dette 1408 til en hårreisende filmopplevelse.

Regi

Mikael Håfström (1960) har studert film i Stockholm og New York. Etter studiene jobbet han som regiassistent på SVT1 Drama og som manusforfatter. Han mottok en Guldbagge i 2002 for filmmanuset LEVA LIVET. Hans andre arbeider inkluderer manuset til den Josef Fares-regisserte KOPPS (2003) og manus og regi til filmatiseringen av Jan Guillous dystre kostskolememoarer ONDSKAPEN (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}