20 FEET FROM STARDOM er en fascinerende krønike over en kyni..." /> 20 FEET FROM STARDOM er en fascinerende krønike over en kyni..."/> 20 FEET FROM STARDOM er en fascinerende krønike over en kyni...">
BIFF 2013

20 Feet From Stardom

2013 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
20 Feet From Stardom
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Morgan Neville
Manus
Morgan Neville
Foto
Nicola Marsh, Graham Willoughby
Produsent
Gil Friesen, Morgan Neville, Caitrin Rogers
And the colored girls go:

Hvem var det egentlig som koret på Lou Reeds «Walk on a Wild Side»? Hvem var gospelsangeren som brølte «Rape, murder; it's just a shot away» på The Rolling Stones «Gimme Shelter»? Denne vidunderlige dokumentaren gir noen av musikkhistoriens viktigste og samtidig mest marginale stemmer et ansikt. Vi får blant annet møte de mange talentfulle afroamerikanske kvinnene som har bidratt på den hvite rockens udødelige slagere, uten å få den anerkjennelsen de fortjener.

20 FEET FROM STARDOM er en fascinerende krønike over en kynisk og diskriminerende musikkindustri. Vi følger skjebnen til de mange sangerne som selv aldri slo igjennom som soloartister. Sting, Bruce Springsteen og Mick Jagger dukker også opp med sin ektefølte hyllest til kvinnene utenfor rampelyset. Stjernene reflekterer dessuten over årsakene til den skjeve kjønnsbalansen og hva som egentlig skal til for å lykkes i bransjen.

Regi

MORGAN NEVILLE er en amerikansk regissør som blant annet er kjent for musikkdokumentaren TROBADOURS (2011). 20 FEET FROM STARDOM (2013) har vunnet flere priser, og har vært en publikumsfavoritt på årets filmfestivaler.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}