BIFF 2018

3 kvinner (3 Faces)

2018 • 1t 40m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Se rokh
Språk
Farsi
Undertekster
engelsk
Regi
Jafar Panahi
Manus
Jafar Panahi, Nader Saeivar
Foto
Amin Jafari
Produsent
Jafar Panahi
Heng deg ikke vent til jeg kommer

Midt under innspillingen av en film, mottar den kjente iranske skuespilleren Behnaz Jafari en ubehagelig video fra en ung kvinnelig fan. Avsenderen Marziyeh trygler Jafari om hjelp: Hun kommer fra en liten bygd i det nordlige Iran og drømmer om å bli skuespiller, men foreldrene nekter å la henne reise til Teheran for å studere. I videoen er hun i ferd med å henge seg i en grotte, men kameraet faller på bakken like før det skal skje. Videoen opprører naturligvis Jafari, som føler seg forpliktet til å oppsøke Marziyeh. Hun avbryter den pågående innspillingen og tar med seg filmens regissør, Jafar Panahi, på en road trip til den nord-iranske landsbygda, med et håp om å finne den unge kvinnen i live.

3 FACES er Jafar Panahis fjerde film siden han i 2010 ble idømt et forbud mot å lage film av iranske myndigheter. Med varme og lavmælt humor beskrives møtet mellom de urbane filmskaperne og menneskene på den konservative landsbygda. I bakgrunnen spøker hele veien en kritikk av samfunnets undertrykkende, patriarkalske strukturer, med særlig fokus på kvinnenes posisjon.

Regi

Jafar Panahi (Iran, 1960) Filmografi: TAXI TEHERAN (BIFF 2015), CLOSED CURTAIN (2013), THIS IS NOT A FILM (2011), OFFSIDE (BIFF 2006), CRIMSON GOLD (2003), SIRKELEN (2000), SPEILET (1997), DEN HVITE BALLONGEN (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}