BIFF 2007

5 grøss

2007 • 0t 40m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
5 grøss
Regi
Susanne Falkum Løvik & Pål Jackman & Marius Soma & Therese Jacobsen & Bobbie Peers
Hva er ditt mareritt? 5 skremmende fortellinger fra 5 talentfulle regissører.

5 GRØSS viser hvordan fem av Vestlandets mest lovende regissører tolker grøssersjangeren. Det er en imponerende samling av vestlandske filmskapere som klarer å demonstrere de mange forskjellige veiene man kan gå for å skape ubehag hos publikum.

OPPVÅKNINGEN (regi: Susanne Falkum Løvik) handler om en særdeles lite klinisk sykehusaffære, hvor en operasjon får fryktelige implikasjoner for pasienten. DU SKAL FÅ EN DAG I MORGEN (regi: Pål Jackman) er en stillferdig, men dyster fortelling om noe grusomt som har skjedd med et nyfødt barn. AUDITION (regi: Marius Soma) minner om David Lynch i en marerittaktig fortelling om kjendisdrømmens fatale konsekvenser. NAÏN (regi: Therese Jacobsen) tar oss med til en kristenfundamentalistisk sekt som har adoptert en vietnamesisk jente med en uhyggelig fortid. DOWN UNDER (regi: Bobbie Peers) er en hopp-i-stolen-grøsser om en nattevakt som leter etter kollegaen sin på et forlatt sykehus.

Regi

5 GRØSS samler mange av Vestlandets største regitalenter. Susanne Falkum Løvik har gjort lite på spillefilmsfronten, men du har helt sikkert sett flere av hennes prisvinnende promospotter for NRK.
Pål Jackman har vunnet Amanda for DETEKTOR (2000) og gjort suksess med sitt rock-punk-sigøynerinspirerte orkester Jackman.
Marius Soma har vunnet flere priser for reklamefilmene sine, og var nominert i Young Director Awards i Cannes 2004 med en film for Trygg Trafikk.
Therese Jacobsen har flere kortfilmer bak seg, samt en rekke eksperimentelle filmer som del av teamet «Apecosmonautene».
Bobbie Peers er første norske regissør som har vunnet Gullpalmen i Cannes, for kortfilmen SNIFFER.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}