BIFF 2006

51 BIRCH STREET

2005 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
51 Birch Street
Regi
Doug Block
Hvor godt kjenner du dine foreldre?

51 BIRCH STREET er en engasjerende og samtidig vemodig dokumentar om regissør Doug Blocks egen familie. Filmen starter idet Blocks mor dør etter kort tids sykdom og den 83 år gamle faren noen måneder senere ringer ham og sier at han flytter til Florida. Der gjenforenes han med sin tidligere sekretær fra 1960-tallet, annonserer at han vil gifte seg med henne og selge familiens barndomshjem. Gjennom voice-over og møysommelig redigering av hjemmevideomateriale, påtar Block seg rollen som familiedetektiv og stiller spørsmål ved årsaken til farens "plutselige" valg. Har han hatt et hemmelig forhold til sekretæren sin i over 40 år? Hva slags ekteskap hadde moren og faren? Det dukker opp utallige minner når familien tømmer huset i Birch Street 51. Morens hemmelige dagbok gjennom en årrekke blir avgjørende. De gamle opptakene og intervjuene med faren og andre familiemedlemmer får Block til å innse at han kanskje ikke kjente familien sin så godt som han trodde. 

51 BIRCH STREET er ikke bare et glimt av én families historie, den forteller også noe om hvordan alle familier kommuniserer – eller ikke kommuniserer.

Regi

Dokumentarfilmskaper Doug Block har tidligere laget filmene THE HECK WITH HOLLYWOOD! (1991) om hvor vanskelig det er å slå gjennom i Hollywood som uavhengig filmskaper, og HOME PAGE (1999) om internettkulturens tidlige dager. Han har også produsert og fotografert en rekke dokumentarer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}