BIFF 2012

7 Days in Havana

2012 • 2t 09m • Frankrike / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
7 días en La Habana
Regi
Benicio Del Toro, Elia Suleiman, Gaspar Noe, Juan Carlos Tabio, Julio Medem, Laurent Cantet & Pablo Trapero
Havanna: En storbysymfoni.

En turist er på sightseeing, en filmregissør har kommet for å motta en pris, en sangerinne må velge mellom karriere og kjæresten, en mann skal avholde et viktig intervju med en høyprofilert person, en jente skal gjennomgå et renselsesrituale, en kvinne balanserer to jobber for å kunne dekke familiens behov, og et nabolag samles for å stelle i stand en stor fest.

7 DAGER I HAVANA er syv individuelle fortellinger som viser ulike karakterer, hver historie fortalt av en hver sin anerkjente regissør som Gaspar Noé, Julio Medem og Laurent Cantet.  Alle syv fortellinger har til felles stedet de utspiller seg i, nemlig den cubanske hovedstaden Havanna. Og således blir byen filmens hovedkarakter, ved at dens kulturelle særegenheter siver gjennom og preger hver av de syv kortfilmene. Det oppstår en type synergi mellom de syv fortellingene, som hver for seg klart preges av sine respektive regissører. Og som en kuriositet finner vi Benicio Del Toro bak kamera og Emir Kusturica foran.

Regi

7 DAYS IN HAVANA samler er drømmelag med anerkjente regissører. BENICIO DEL TORO, som er best kjent for sitt arbeid som skuespiller, tar nå sitt andre steg i regirollen med den første fortellingen i 7 DAYS IN HAVANA. ELIA SULEIMAN vant juryprisen i Cannes for sin A CHRONICLE OF LOVE AND PAIN (2002) og har vunnet en rekke priser ved andre tilstelninger for sine øvrige filmer. GASPAR NOÉ er den visjonære regissøren bak hardtslående filmer som ALENE MOT ALT (1998), IRREVERSIBLE (2002) og mer nylig ENTER THE VOID (2009). JUAN CARLOS TABIO har gjennom tre tiår opparbeidet seg en solid katalog med spillefilmer – blant annet STRAWBERRY AND CHOCOLATE (1994), som vant Sølvbjørnen i Berlin. Franske LAURENT CANTET vant Palme d’or for KLASSEN (2008). JULIO MEDEM og PABLO TRAPERO har like så solide bakgrunner innen filmbransjen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}