2017 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
78/52
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Alexandre O. Philippe
Foto
Robert Muratore
Produsent
Robert Muratore, Kerry Deignan Roy
Bak Hitchcocks dusjforheng

Dusjscenen i Alfred Hitchcocks PSYCHO (1960) er en av de mest berømte og ikoniske scenene i filmhistorien, og et mesterstykke i audiovisuell fortellerkunst. I den dyptpløyende og underholdende dokumentarfilmen 78/52 vier Alexandre O. Philippe 90 minutter til å dissekere og analysere det som er blitt kalt den moderne skrekkfilmens fødsel. Til å hjelpe seg har han kapasiteter som Guillermo del Toro, Peter Bogdanovich, Danny Elfman, Bret Easton Ellis og Jamie Lee Curtis.

78/52 er en utforskning av Hitchcocks aller mest berømte scene – en søsterfilm til Stanley Kubrick-dokumentaren ROOM 237, bare uten konspirasjonsteoriene og den løpske paranoiaen – men den tar også for seg hvordan film fungerer på et grunnleggende plan. Dette er et must for alle filmnerder, men det er også en film for deg som er nysgjerrig på hvordan menneskehjernen forvandler kinomørkets lyder og bilder til grufulle realiteter vi bokstavelig talt kan føle på kroppen. For husk: Hitchcock viste aldri at kniven var borti Janet Leigh.

Regi

Alexandre O. Philippe (Sveits) Filmer i utvalg: DOC OF THE DEAD (2014), THE LIFE AND TIMES OF PAUL THE PSYCHIC OCTOPUS (2012), THE PEOPLE VS. GEORGE LUCAS (BIFF 2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}