BIFF 2010

8: The Mormon Proposition

2010 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
8: The Mormon Proposition
Regi
Reed Cowan
No More H8!

Da Barack Obama ble valgt til president i november 2008 satt Californias liberale halvdel igjen med en bitter ettersmak. På en, for dem, uforklarlig måte hadde lovforslaget kjent som "Proposition 8" blitt vedtatt, noe som resulterte i at retten til kjønnsnøytralt ekteskap falt bort. Dette kom som følge av en enorm pengeinnsamling og dertil hørende holdningskampanje ledet an av de konservative mormonerne. Hvordan var det mulig at 2% av Californias innbyggere klarte å få flertall? Og hvorfor var det så viktig for mormonerne å nekte homofile denne rettigheten? PROPOSITION 8 tar for seg disse spørsmålene samtidig som den gir oss et fascinerende innblikk i hvordan politikk og religion slett ikke er så adskilt som den amerikanske grunnloven skal ha det til. Filmen formidler lidenskapelige synspunkter fra begge leire, og som publikummer skal det godt gjøres å sitte uaffektert gjennom denne emosjonelle thrilleren av en politisk dokumentarfilm.

Regi

Tidligere nyhetsanker Reed Cowan gikk i 2006 fra å være mannen som formidlet nyhetene til å bli selve nyhetene, da han rapporterte fra en ulykke hvor en liten gutt hadde omkommet i et klatrestativ. Gutten skulle vise seg å være hans egen sønn. Dette resulterte i hans første dokumentar THE OTHER SIDE OF THE LENS (2008),  som følger ham i to år etter ulykken. 8: THE MORMON PROPOSITION (2010) er hans andre dokumentarfilm.

Steven Greenstreet er en amerikansk dokumentarfilmskaper. Hans første film som regissør var THIS DIVIDED STATE (2005), som tok for seg kaoset som oppstod da Michael Moore besøkte Utah Valley State College under valgkampen i 2004. I 2008 kom KILLER AT LARGE, en film om den amerikanske fedmeepidemien og de betraktelige næringslivsinteressene som ligger til grunn for den. 8: THE MORMON PROPOPSITION er hans tredje film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}