BIFF 2019

A Dark, Dark Man

2019 • 2t 08m • Kasakhstan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chyorniy, chyorniy chelovek
Språk
kasakhisk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Adilkhan Yerzhanov
Manus
Adilkhan Yerzhanov, Roelof Jan Minneboo
Foto
Aydar Sharipov
Produsent
Serik Abishev, Olga Khlasheva
Mord og korrupsjon på den kasakhstanske landsbygden

En ung gutt har blitt myrdet i en liten landsby i Kasakhstan. Detektiv Bekzat ønsker at saken blir løst raskest mulig, og lokalt politi har tross alt funnet en passende gjerningsmann. Men så dukker journalisten Ariana opp og stikker kjepper i hjulene på de gjennomkorrupte planene. Bekzat blir tvunget til å la henne følge etterforskningsarbeidet, som da for første gang i karrieren hans må utføres i henhold til protokoll. I et forsøk på å oppklare en sak der den påståtte gjerningsmannen åpenbart er uskyldig, må han først erkjenne at han selv er en del av den onde sirkelen av korrupsjon og vold.

A DARK, DARK MAN er et like mørkt og nydelig fotografert epos som Adilkhan Jerzjanovs forrige spillefilm, THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018). Der sistnevnte var en Camus-referanse, er det her Montesquieus ideer om at lover må ses i sammenheng med samfunnets sosiale og historiske forhold som danner grunnlaget for fortellingen om en korrupt politimann som blir tvunget til å betrakte seg selv og sine handlinger utenfra.

Regi

Adilkhan Jerzjanov (Kasakhstan) Filmografi: THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018), NIGHT GOD (2018), THE PLAGUE AT THE KARATAS VILLAGE (2016), THE OWNERS (2014), CONSTRUCTORS (2013), RIELTOR (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}