BIFF 2005

A Family

2004 • 1t 34m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gajok
Regi
Lee Jeong-cheol
Den opprørske datteren innser, om enn svært sent, at en familie av og til kan være godt å ha

Som tittelen mer enn antyder, handler denne filmen om en familie. Publikum introduseres for den dysfunksjonelle familien på tre idet datteren, Joeng-eun blir løslatt fra fengsel. Hun gjenopptar straks forbindelsen med gangstermiljøet, noe hennes far er særdeles lite tilfreds med. Ju-seok er selv politimann, men ble tvunget ut av tjeneste da han mistet synet på det ene øyet.

Familien preges av den stadig voksende kløften mellom far og datter. Ulikhetene hindrer likevel ikke den aldrende mannen i å gjøre et siste forsøk på å hjelpe sin datter inn på et bedre spor. Underveis blir Joeng-eun gjort oppmerksom på beinharde realiteter som tvinger henne til å ta noen tøffe beslutninger.

Heldigvis blir A FAMILY aldri en kompleks og ugjennomtrengelig film. Regissør Lee plasserer sine skuespillere i sentrum for en jordnær intrige med universell appell. Skuespillerne kvitterer med svært overbevisende prestasjoner. A FAMILY er en film om selvforsakelse, tapperhet og savn i vakker og usentimetal utførelse.

Regi

Lee er sør-koreaner, og A FAMILY er hans debutfilm.
Han beskriver filmen sin slik: "I consider A FAMILY to be not a melodrama but a beautiful tragedy”.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}