BIFF 2012

A Fierce Green Fire

2012 • 1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Fierce Green Fire
Regi
Mark Kitchell
En reise gjennom miljøvernets historie.

For de oppvoksende generasjoner er miljøvern en selvfølgelig del av samfunnsdiskursen. Mennesker født på 90-tallet har vokst opp med global oppvarming og økologisk bærekraftighet som evig tilstedeværende samtaleemner, og dermed fremstår menneskets ansvar for å ta vare på skaperverket som selvsagt. I A FIERCE GREEN FIRE blir publikum tatt med på en reise gjennom den amerikanske miljøvernets historie – fra the Sierra Club og Green Peace – via norgesuvennen Paul Watson, og Buckminster Fullers paradigmeskiftende ideer om 'spaceship earth' – og frem til dagens internasjonale konferanser om klimautslipp.

Ved å skildre miljøbevegelsens historie, dens seire og tilbakeslag på denne måten, understreker filmskaperne enkeltmenneskets rolle i miljøvernets historie. Dette med å ta vare på planeten er ikke noe vi alle gjør som et resultat av sunt bondevett – snarere er det en kampsak som opp gjennom historiens løp både har vært latterliggjort og angrepet med de mest ufine midler.

Regi

MARK KITCHELL er mest kjent for dokumentaren BERKLEY IN THE SIXTIES som har vunnet og blitt nominert til mange priser. Han har produsert og regissert tv-program, laget mange indiefilmer og undervist på Universitetet i Santa Cruz, California.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}