BIFF 2015

A Flickering Truth

2015 • 1t 31m • New Zealand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Flickering Truth
Språk
engelsk/Dari
Undertekster
engelsk
Regi
Pietra Brettkelly
Manus
Pietra Brettkelly
Foto
Jacob Bryant
Produsent
Pietra Brettkelly
Nyoppdagede filmskatter fra Afghanistans skjulte fortid

I Kabul jobber de ansatte i Afghan Films med å sortere og restaurere kilometervis av landets nesten hundre år gamle filmarv. Dette er ingen enkel jobb i et land hvor Taliban erklærte film forbudt, og dessuten gikk inn for å slette denne delen av afghansk kultur fra historien. De ansatte i Afghan Films ble truet til å brenne filmruller, men heldigvis var enkelte blant dem snartenkte nok til å gjemme unna det de kunne. Takket være disse modige menneskene blir vi her presentert for en fascinerende samling filmklipp som står i sterk kontrast til bildene vi vanligvis ser fra det krigsherjede landet.

A FLICKERING TRUTH er en film om film - en utforskning av filmmediets unike posisjon i den globale kulturen og en anerkjennelse av dets betydning for vår kollektive hukommelse. Ikke minst er dette en rørende dokumentar som viser oss hvordan filmarven potensielt kan være et viktig redskap i gjenoppbyggingen av afghansk identitet etter lange og dystre år med krig, invasjon og religiøs fundamentalisme.

Regi

Pietra Brettkelly (New Zealand, 1965) Filmografi: MAORI BOY GENIUS (2011), OUTWARD BOUND (2011), THE ART STAR AND THE SUDANESE TWINS (2008), BEAUTY WILL SAVE THE WORLD (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}