BIFF 2015

A German Youth

2015 • 1t 33m • Frankrike / Tyskland / Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Une jeunesse allemande
Språk
fransk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Jean-Gabriel Périot
Manus
Jean-Gabriel Périot
Produsent
Nicolas Breviere, David Epiney, Eugenia Mumenthaler, Meike Martens
Hvordan lage en molotov cocktail - på studentbudsjett

Under studentopprøret i Tyskland på slutten av 60-tallet grunnla Andreas Baader og Ulrikke Meinhof den venstreradikale aktivistgruppa Rote Armee Fraktion (RAF) som en protest mot det flere unge så som en kapitalistisk og fascistisk stat bygget på ruinene av Nazi-Tyskland. Opprinnelig produserte gruppa politisk propaganda i form av tekst og film, men sanksjoner fra staten radikaliserte RAFs protest, og voldsbruken eskalerte kraftig. Den såkalte Baader-Meinhof-banden ble stemplet som terrorister, og snart brøt det ut full krig mellom studentene og landets ledere.

Regissør Jean-Gabriel Périot har satt sammen nyoppdagede filmklipp og lydopptak til en kronologisk framstilling av de unge aktivistenes virksomhet - en virksomhet som endte med å ta flere uskyldige liv. Og selv om filmen befatter seg med hendelser fra en annen tid og et annet politisk klima, er historien om RAF fortsatt dagsaktuell. A GERMAN YOUTH skildrer nemlig den både fascinerende og skremmende dynamikken mellom en desperat terrorgruppe og et mektig og urokkelig statsapparat.

Regi

Jean-Gabriel Périot (Frankrike, 1974) Filmografi: OUR DAYS, ABSOLUTELY, HAVE TO BE ENLIGHTENED (2012), 200000 PHANTOMS (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}