BIFF 2008

A Jihad for Love

2007 • 1t 21m • USA / Tyskland / Frankrike / Storbritannia / Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Jihad For Love
Regi
Parvez Sharma
En modig film om islam og homofili sett fra en troendes ståsted

I 2008 er ikke islam bare verdens mest omdiskuterte og mistenkeliggjorte religion, det er også den hurtigst voksende. Enten man liker det eller ikke er Islam i ferd med å spre seg. Fra den andre siden av de religiøse og geopolitiske skillelinjene, er det den seksuelle revolusjonen som brer om seg med stadig økende fart – men hva skjer når de to møtes?

 

I enkelte muslimske samfunn er homofili en straffbar handling som kan straffes med fengsel, tortur og – i visse ekstreme tilfeller – henrettelse. Men i de fleste muslimske miljøer blir homofili langt på vei tiet i hjel, hvilket bare ytterligere bidrar til å øke den usikkerheten og frustrasjonen mange homofile muslimer føler.

Innspillingene av A JIHAD FOR LOVE ble gjort undercover og under til dels svært risikable forhold – i mange av landene filmen er spilt inn i ville det å spørre om tillatelse til å filme i seg selv være en forbrytelse. A JIHAD FOR LOVE ser på de mange vanskelige valgene homofile muslimer må ta, men er samtidig en respektfull hyllest til islam som religion og levesett – kort sagt en kompleks og intelligent film om et komplekst tema.

Regi

Parvez Sharma er født og oppvokst i India, og har studert engelsk litteratur, massemediakommunikasjon og kringkastingsjournalistikk ved henholdsvis Presidency College of the University of Calcutta, Jamia Millia Islamia University og University of Wales. A JIHAD FOR LOVE er hans første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}