BIFF 2007

A Lesson of Belorussian

2006 • 0t 51m • Hviterussland/Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lekcja bialoruskiego
Regi
Miroslaw Dembinski
Ungdomsopprør mot Europas siste diktator

Etter at Victor Jusjtsjenko vant valget i Ukraina håpet mange at Oransjerevolusjonen også skulle skylle Europas siste diktatur, Hviterussland, på havet. President Alexander Lukasjenko har styrt landet med jernhånd siden valget i 1994, til tross for beskyldninger om valgfusk og en for oss latterlig persondyrkelse.

A LESSON OF BELORUSSIAN følger en vennegjeng som av ulike grunner jobber for opposisjonen i forkant av valget i 2006. Historien fortelles av Franak Vyachorka, som er født i 1988 og som hele sitt voksne liv har levd i Lukasjenkos undertrykkende regime. Hans far er en medarbeider av opposisjonslederen Milinkevic og er fengslet. Franak prøver for sin egen og farens del å videreføre arbeidet. Gjengen rundt Franak jobber med film, radio, internett og demonstrasjoner for spre budskapet om at nok er nok. Det hele kulminerer med valget og de påfølgende demonstrasjonene i Minsk for å få valgresultatet underkjent.

Regi

Miroslaw Dembinski ble født i Bydgoszcz i Polen i 1959. Han var med i studentteaterbevegelsen fra 1977 til 81 samtidig som han studerte matematikk ved Nicolaus Copernicus Universitetet. Etter endt utdannelse foreleste han ved matematisk institutt, men begynte å lage film i 1987. I 1991 startet han produksjonsselskapet Everest Film Studio som siden den gang har produsert 46 filmer. A LESSON OF BELORUSSIAN er siste film ut og har allerede rukket å vinne en rekke priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}