BIFF 2004

A Letter to True

2003 • 1t 18m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Letter to True
Regi
Bruce Weber

Bruce Weber har skrevet seg inn i kunsthistorien som en eminent stillsfotograf, gjerne med spesiell hang til å fotografere nakne unge menn. Men han er også en habil filmessayist. Hans film LET'S GET LOST ble nominert til Oscar i 1989. Han har også begått en rekke musikkvideoer, hvorav de han har gjort for Pet Shop Boys vel er mest kjent.

A LETTER TO TRUE er et essay dedikert til favoritthunden True, en av en rekke golden retrievere Weber omgir seg med. Vi avslører vel ikke for mye om vi hevder at det er et større publikum han henvender seg til med dette humanistiske dokumentet av betraktninger omkring livet i sin alminnelighet. Detaljer og tilsynelatende bagateller står her sentralt, ikke ulikt hva en god fotograf gjerne formidler av hverdagspoesi gjennom sine bilder. Og budskapet er enkelt – vi kunne lære en hel del av disse golden retrievere, om det å være mer hengivne og ikke så rent lite betingelsesløst kjærlige med hverandre. Hundene blir her en metafor for et slags håp i en trøblete verden. Og ja, det fins mange underlige vrier, overraskende vendinger og pussige innfall i filmen.

A LETTER TO TRUE er en film å bli glad i – og en du blir glad for å ha sett.

Regi

Bruce Weber (1946) har sin utdannelse fra Princetown og The New School for Social Research i New York. Han er en av verdens mest kjente nålevende fotografer. Han har også regissert blant annet LET'S GET LOST (1988) og flere musikkvideoer, blant annet for Pet Shop Boys.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}