BIFF 2006

A LION IN THE HOUSE

Ingen visninger i salg for øyeblikket
En sterk dokumentar som følger fem kreftsyke barn i deres krevende kamp mot sykdommen

En sjelden mulighet til å få et ærlig og usminket innblikk i hva familier går gjennom når deres barn blir rammet av alvorlig sykdom. A LION IN THE HOUSE følger fem kreftsyke barn over en seksårsperiode i deres kamp mot sykdommen. De går gjennom behandlinger med cellegift, blir bedre, får tilbakefall og gjennomgår så nye behandlinger. Få detaljer er utelatt og man blir til tider ganske overveldet av den brutale virkelighet sykdommen bringer med seg.

Filmen viser hverdagen på en barnekreftavdeling hvor vi møter sykepleiere og leger i samtale og samhandling med barna og deres foreldre. Både de sykehusansatte og foreldrene er åpne rundt hvordan de opplever situasjonen; de forteller om motløshet, dilemmaer, gleder, smerte, sorg, håp og kjærlighet. Etter denne fire timers lange dokumentaren sitter du igjen med en klump i halsen og stor respekt for hvilken livsglede, aksept, forståelse og ikke minst hvilket mot disse barna viser.

Regi

Steven Bognar har siden 1986 laget seks filmer, blant dem PICTURE DAY (2000), PERSONAL BELONGINGS (1996) og WELCOME TO CENSORNATI (1990), og filmene hans har vært vist på flere festivaler, blant annet på Sundance. Han skriver for Independent Film and Video Monthly og har undervist på Antioch College og andre skoler i Ohio. 

Julia Reichert har to ganger vært Oscar-nominert for beste dokumentarfilm, med filmene SEEING RED og UNION MAID. Reichert har gjennom hele sin karriere vært opptatt av å bygge opp det uavhengige filmmiljøet både nasjonalt og regionalt. Hun underviser på Wright State University både i samfunnshelse og i kreative fag.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}