BIFF 2017

A Memory in Khaki

2016 • 1t 44m • Qatar

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Memory in Khaki
Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
Alfoz Tanjour
Manus
Alfoz Tanjour, Louai Haffar
Foto
Ahmad Dakroub
Produsent
Louai Haffar
Det var en gang i Damaskus

I den estetisk eminente dokumentarfilmen A MEMORY IN KHAKI bruker regissør Alfoz Tanjour sine egne minner til å fortelle om det Syria han vokste opp i – et Syria som ikke lenger eksisterer. Sammen med fire andre som har forlatt det krigsrammede landet, forteller han personlige og universelle historier fra et samfunn som i dag har blitt synonymt med nyhetsbilder av flyktningstrømmer, utbombede bylandskaper og massiv menneskelig lidelse. Vi får høre om regissørens oppvekst i hovedstaden Damaskus, og om en barndom med lite frihet, men også om en sterk motvilje til å forlate hjemlandet selv når kampene raser som verst. «Jeg kan ikke være meg selv noe annet sted enn her», sier en mann i et gammelt arkivopptak. Hva skjer når det stedet ikke lenger finnes?

A MEMORY IN KHAKI er en utradisjonell og poetisk dokumentarfilm som tilbyr nye kunstneriske og filosofiske perspektiver på Syria, den tragiske katastrofen som har rammet landet, og effekten dette har hatt på den syriske folkesjelen.

 

Festivalgjest: Alfoz Tanjour, regissør

Regi

Alfoz Tanjour (Syria, 1975) Filmografi i utvalg: FARAWAY, SO CLOSE TO THE HOMELAND (2014), OUTSIDE THE CITY'S WALLS (2012), WOODEN RIFLE (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}