BIFF 2008

A Necessary Death

2008 • 1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Necessary Death
Regi
Daniel Stamm
En uhelbredelig syk mann lar seg filme i opptakten til sitt selvmord

En morbid annonse er utgangspunktet for denne makabre historien. En filmskaper og hans crew, sannsynligvis på jakt etter oppmerksomhet, rykker inn en oppsiktsvekkende annonse hvor de etterlyser selvmordskandidater som de kan filme og følge på vei mot den endelige beslutningen. Flere enn ti svarer på annonsen, og den utkårede er en britisk student som har fått diagnosen uhelbredelig hjernesvulst. Som tilskuer blir vi vitne til hvordan filmteamet og den utvalgte diskuterer ulike løsninger. Vi får innblikk i britens kvaler, men også temmelig kalde og nøkterne overveielser. En av de mer hjerteskjærende sekvensene er hans møte med sin uvitende mor. Filmteamet er med ham hjem under falske premisser, og moren blir ført bak lyset og etterlatt uten å få vite sannheten om sønnens sykdom.

Etter hvert som dagen for det uunngåelige nærmer seg, oppstår imidlertid uforutsette komplikasjoner. A NECESSARY DEATH er på mange måter en utrolig historie og et rystende dokument om etikk og kunst. Hvor langt kan en filmskaper og hans team gå – egentlig?

Regi

Som tenåring markerte Daniel Stamm (f. 1976) seg både som radiovert og magasinredaktør. Han arbeidet innenfor teater og studerte drama før han begynte på filmakademiet i Ludwigsburg. Han har skrevet for TV og regissert en dokumentar om Nick Cave. Daniel flyttet deretter til Los Angeles og studerte ved American Film Institute. Han har i det siste laget tre kortfilmer, skrevet låter for lokale utøvere og har til og med blitt sertifisert hypnotisør. A NECESSARY DEATH er debuten hans.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}