BIFF 2005

A Prayer for Beslan

2005 • 0t 44m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Prayer for Beslan
Regi
Øystein Bogen
Ett år er gått etter det vanvittige blodbadet i Beslan – hvordan har det gått med de overlevende?

For ett år siden ble en skole i Beslan, Nord-Ossetia, beleiret av militante tsjetsjenere. Elever, lærere og foreldre ble holdt fanget i to dramatiske døgn, før gisseltakingen endte i en vanvittig massakre. 394 gisler ble drept og 704 såret. Mer enn halvparten av disse var barn. En hel by er traumatisert.

Reporter Øystein Bogen dekket tragedien for TV 2. I A PRAYER FOR BESLAN vender han tilbake til åstedet og intervjuer de traumatiserte ofrene som overlevde katastrofen. Den aldrende kvinnelige rektoren ved skolen har fått ødelagt livet fullstendig, da mange holder henne personlig ansvarlig for det blodige utfallet av beleiringen. Vi møter også en ung gutt som på mirakuløst vis greide å komme seg ut av skolen i siste liten, men som aldri mer vil føle trygghet i sitt liv.

A PRAYER FOR BESLAN viser med all tydelighet at Tsjetsjenia-krigene har medført alvorlige slag for befolkningen også på den andre siden av grensen. Her er det en uskyldig sivilbefolkning som er rammet hardt og til evig tid.

Regi

Øystein Bogen er utenriksredaktør i TV2. Han har studert journalistikk ved University of Georgia i USA og senere journalistikk, medievitenskap, filmproduksjon og russisk ved Universitetet i Bergen. Han har jobbet i TV2, både som utenrikskorrespondent og som nyhets- og dokumentarprodusent, siden 1995. Flere av produksjonene han har vært med på, har blitt vist på fjernsynsstasjoner i en rekke land. Før A PRAYER FOR BESLAN laget han bl.a. ARDITAS’S WAR (2000), KURSK – A TRAGEDY IN THE BARENTS SEA (2000), A LETTER FROM THE GRAVE (2001) og THE RUSSIANS ARE COMING (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}