BIFF 2009

A Serious Man

2009 • 1t 46m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A serious man
Språk
Engelsk
Regi
Joel Coen, Ethan Coen
Manus
Joel Coen, Ethan Coen
Foto
Roger Deakins
Produsent
Joel Coen, Ethan Coen
Coen-brødrene er tilbake med en klassisk jødisk komedie

Ethan og Joel Coen er tilbake med A SERIOUS MAN – en svart komedie om en jødisk akademiker i en rolig forstad i 60-tallets Minnesota. Larry Glopnik er en nervøs og utilpass mann som bytter rabbi oftere enn andre mennesker bytter sokker, og hvis kone vurderer å forlate ham til fordel for en av hans kolleger. Og som ikke det var nok, må han også ta vare på sin udugelige bror og sine to tyvaktige barn – og passe seg for nabokvinnen som soler seg naken.

Med mer eller mindre eksplisitte referanser til både Larry David og Franz Kafka, er A SERIOUS MAN en klassisk, formelbasert jødisk komedie: Nervøs, forknytt mann trekkes mellom sine undertrykte drifter og hensynet til en allvitende, men ikke fullt så allstedsnærværende gud – forviklinger følger. Men den kan også leses som en sjeldent personlig film fra brødrene som jo også er fra en jødisk familie i Minnesota. Én ting er uansett klart: Når Coen-brødrene er ute med en ny film er man garantert filmhåndverk fra øverste hylle. Coen-brødrene har klart det – igjen.

Regi

Ethan og Joel Coen trenger knapt nok noen nærmere presentasjon. Sammen er de to brødrene blant samtidens mest kritikerroste regissører, samtidig som deres underfundige blanding av humor, drama og upåklagelig filmatisk håndverk også makter å begeistre publikummere verden over. Blant de mange høydepunktene i brødrenes karriere kan vi nevne filmer som BLOOD SIMPLE (1984), RAISING ARIZONA (1987), BARTON FINK (1991), FARGO (1996), THE BIG LEBOWSKI (1998), O BROTHER, WHERE ART THOU? (2000) og NO COUNTRY FOR OLD MEN (2007). A SERIOUS MAN er deres fjortende spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}