A TOUCH OF SIN spenner fra humoristisk drama til voldelig sa..." /> A TOUCH OF SIN spenner fra humoristisk drama til voldelig sa..."/> A TOUCH OF SIN spenner fra humoristisk drama til voldelig sa...">
BIFF 2013

A Touch of Sin

2013 • 2t 13m • Japan / Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tian zhu ding
Språk
Kinesisk
Undertekster
engelsk
Regi
Zhang Ke Jia
Manus
Zhang Ke Jia
Fire fortellinger fra det moderne Kina

I A TOUCH OF SIN forteller den kritikerroste kinesiske regissøren Jia Zhangke fire historier fra det moderne Kina. Alle historiene er basert på virkelige hendelser, og alle handler om mennesker som forsøker å forsone seg med livet i et korrupt samfunn hvor enkeltindividet ikke levnes noen plass. Vi møter en gruvearbeider som konfronterer landsbyens korrupte ledere; en fremmedarbeider griper til våpen for å uttrykke sin frustrasjon; en vakker resepsjonist på et spa som presses til bristepunktet av en pågående klient og en ung mann som går fra jobb til jobb i et forsøk på å skape et bedre liv for seg selv.

A TOUCH OF SIN spenner fra humoristisk drama til voldelig samfunnskritikk og møter med mystiske slangevesener. Jia binder det hele sammen ved å fokusere på ubarmhjertigheten og uforutsigbarheten i et land som er så stort og tettbefolket at det er umulig å se skogen for bare trær. I overgangen fra kommunisme til turbokapitalisme mister kineserne sine verdier ut av syne, men i bakgrunnen lurer en flere årtusener gammel visdom og tradisjon.

Regi

JIA ZHANGKE er en kinesisk regissør og manusforfatter, tilhørende den såkalte «Sjette Generasjonen»-bevegelsen i kinesisk film. Han er kanskje best kjent for sin film STILL LIFE (2006), for hvilken han mottok Gulløven i Venezia. A TOUCH OF SIN hentet hjem prisen for beste manus ved årets Cannes-festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}