BIFF 2007

A Very British Gangster

2006 • 1t 36m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Very British Gangster
Regi
Donal MacIntyre
Møt Manchesters egen Tony Soprano

Dominic Noonan er en av de mest notoriske og hensynsløse forbryterne i Storbritannia og fungerende overhode for den beryktede Noonan-familien. Dominic har tilbrakt halve livet sitt i forskjellige fengsler, og rullebladet hans er langt som et vondt år. Men de senere årene har han lagt den mest åpenbart kriminelle delen av sitt virke bak seg og startet et privat vaktselskap. For lokalmiljøet fungerer Dominic både som sosialarbeider, samfunnsleder og politimann. Men uansett hvor mye han liker å bedyre sin lovlydighet, kan han vanskelig unnslippe fortiden. I filmen følger vi ham og hans utvidede familie bestående av brødre, sønner, nevøer, håndlangere og naboer gjennom rettsaker, arrestasjoner, frikjennelser og begravelser.

A VERY BRITISH GANGSTER er ikke bare en bemerkelsesverdig åpenhjertig karakterstudie, den er også et fascinerende portrett av Manchester; kanskje det nærmeste Storbritannia kommer en autonom bystat.

Regi

Donal MacIntyre (Dublin, 1966) har jobbet for de fleste av Storbritannias store fjernsynsselskaper. Gjennom sitt populære BBC-program "MacIntyre Undercover" har han gått under jorden i forbindelse med saker om fotballhooligans, heroinsmugling, narkotikasalg i klubbmiljøet pluss en rekke saker angående umenneskelig behandling av eldre på sykehjem. Avsløringene har gjort ham svært upopulær i enkelte miljøer, og han har måttet leve med livvakter over lengre perioder. A VERY BRITISH GANGSTER er hans første film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}