BIFF 2007

A Walk into the Sea: Danny Williams and the Warhol Factory

2007 • 1t 15m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Walk into the Sea: Danny Williams and the Warhol Factory
Regi
Esther B. Robinson
Hyllest til en glemt filmskaper som var toneangivende på Warhols Factory før han sporløst forsvant

I 1965 stakk Danny Williams av fra Harvard til fordel for New York, hvor han startet han en lovende filmkarriere på Andy Warhols berømte The Factory. Han var også banebrytende innen lyssetting i sitt samarbeid med The Velvet Underground. Til tross for en god start i Manhattan-kretsen gikk han på noen smeller og ble stadig mer avhengig av dop, til han en dag desillusjonert reiste seg fra en familiemiddag og gikk, for aldri å komme tilbake.

Med A WALK INTO THE SEA viser Williams' niese Esther Robinson tretti år senere hvilken filmskaper verden mistet. Hun har gravd fram en samling av onkelens 16mm-filmer fra MOMAs arkiv. Filmklippene viser en personlig filmskaper med stor følsomhet og intuisjon – her er noen ekstraordinære sekvenser som kun er redigert i kamera. Esther Robinsons intervjuer gir innblikk i mytemakermaskinen Warhol drev med The Factory og miljøet rundt. Hennes motiv var å gi oppmerksomhet til en kunstner som var skrevet ut av filmhistorien, men hun graver også i kompliserte familiebånd og rykter rundt hans forsvinning. Intervjuer med de etterlatte gir fascinerende innsikt og avdekker det såre i tapet av en av sine nærmeste.

Regi

A WALK INTO THE SEA er Esther Robinsons (1969) regidebut. Tidligere har hun produsert HOME PAGE, (1998) om webdesignere, og den sterke, politiske – og sannsynligvis bevisst oversette – WHEN I COME HOME (2006), om veteraner fra Irak-krigen som lever på gaten.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}