BIFF 2002

A Wedding in Ramallah

2002 • 1t 30m • Australia / Palestina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Wedding in Ramallah
Regi
Sherine Salama

Sherine Salama er australsk filmregissør, født i Kairo med Palestinsk bakgrunn. Mot slutten av 2000 dro hun til Vestbredden for å lage en dokumentar om arrangerte ekteskap og om livet til menneskene i krigssonen. Hun endte opp med en historie som har langt flere og dypere lag enn hun forventet.

Bassam er en palestinsk mann midt i 30-årene som opprinnelig kommer fra Ramallah, men som nå jobber i eksil i Cleveland, Ohio som telefonreparatør og lotteriselger. Han reiser til hjembyen for å finne seg en "hjemmelaget" kone. Hans tilkommende er Mariam, en 25-årig kvinne fra nabobyen, hvor hun har bodd i hele sitt liv. Bassam er den første mannen utenom familien og nære naboer hun i det hele tatt får treffe alene. Bryllupet blir avholdt i forhold til tradisjonens krav, men det oppstår snart komplikasjoner. Mariam må bli igjen hos Bassams familie når han drar tilbake til Ohio. Hun mangler de nødvendige papirer, og ventetiden blir lang. Bassam sender henne videoer fra hennes kommende hjem "over there" og hun synes å grue seg til møtet med Vesten. En innsiktsfull film om vanlige palestineres liv på Vestbredden, tatt opp før Sharons terrorismedemagogi satt i for fullt etter 11. september 2001.

Regi

Sherine Salama arbeidet som nyhetsjounalist for Australian Broadcasting Corporation i mange år og har mottatt FNs Media fredspris. Før dette arbeidet hun i midtøsten I tre år som avisjournalist. Hun fikk en pris for sin dokumentarfilm AUSTRALIA HAS NO WINTER (1999) om en flyktningefamilie som reiser fra Beograd til Melbourne.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}